🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
31.
Здравейте!Моят кастриран котарак на 15 месеца изглежда като бременен-тялото е с вретеновидна форма-нормално ли е?
30. д-р БауБау
До 29. Ивалина - какво значи, че може да са гъбички?! Гъбична инфекция се доказва чрез направа на кожна проба!!! Ако не е направена кожна проба, то съветваме това да е първото, което да се направи, за да се изключи вероятна гъбична или друга кожна инфекция. При наличие на гъбички има специални ваксини, които се поставят по схема, пипетите едва ли ще дадат дълготраен ефект. Също така, за да се докаже дали котето има склонност към алергия е необходимо проследяване на еозинофилите чрез кръвна проба. Относно проблема с щитовидната жлеза - за съжаление не е изключено и това да е причината за обилното падане, което настъпва в случая вторично.
29. Ивалина
Здравейте! Имам 2 котки и 2 кучета, разбират се много добре макар че са на различна възраст. И двете котки са жвнски, едната е на 2 години, а миналата година я кастрирахме. От тогава на мястото на операцията козината и съвсем малко порасна. Тя не е породиста но е с дълъг косъм. Забелязахме че от няколко месеца и малкото козина която беше пораснала е изпадала. Имаше едно петно на гърба където липсваше козина. Заведохме я приннашия ветеринар и му казахме, той я прегледа и проведохме лечение - 3 седмици и слагахме пипетки Allerderm. Петното без козина на гърба се оправи но по корема продължи да пада и то много. Докторът се учуди и каза че ако са гъбички или нещо друго би трябвало да се повлияе а не искаше да и дава още лекарства при положение че нрнизглежда болна. Минахме на витамини специално за кожа и козина. Тях ги приема 20 дена но и те не помогнаха. Вече няма козина по целия корем но се разпространява и по краката. Докторът се чудеше от какво може да е тъй като яде най вече котешки паучове и гранули. Минахме на Royal Canin но и от нея няма полза. Днес майка ми я води при друг доктор в съседния град. Отначало попита колко вода пие и помисли че може да е от щитовидната жлеза. От днес продължаваме с витамините и ще я подстрижем изцяло и ще я къпем с разтвор който той ни даде през 4 дена. Но и той не успя да каже точно какво и е. Направи и снимки и каза че ще се посъветва с дерматолог. Искам да знам вие имате ли идея от какво може толкова да и пада козината. Игрива е, яде си нормално, ходи до тоалетна, но просто козината и продължава да пада без да пораства отново.
28. д-р БауБау
До 27. Доника - бихме посъветвали да се направи изследване на урина! Има голяма вероятност това обезкосмяване и сърбежа да са вторични признаци на основното заболяване, а именно бъбречен проблем. Пиенето на много вода и загубата на тегло са по-важните признаци от сърбежа, който има. Затова може би проблема не е външен, а вътрешен. Настоявайте за изследване на урината!
27. Доника
Здравейте, имам 10 годишна персийска котка, която непрестанно се чеше и по крачетата на места няма козина. Не спира да повръща, има загуба на тегло и непрестнно пие вода/казвам го, защото четох, че е важно и това да се спомене/. Водих я на ветеринар, слагаха и капки за бълхи, но без никакъв ефект? Казах им го, но те отново сложиха същото и резултата отново е същият-никакъв. Казаха ми, че може да има вътрешни паразити и ми дадоха хапче от което устата и започна да се пени. По-онзи ден купихме друго, но този път и течаха лиги в продължение на два дни, изкъпах я, защото миришеше на лекарство/сигурно от капките, които не и влияят добре/ и спряха, но котката продължава упорито да се чеше и мисля, че я боли коремчето. Не знам, какво да правя, водих я на ветеринар, но явно, защото съм съм на 17 и не ми обръщат внимание. Знам, че коката ми е за преглед и в сряда ще ходим на преглед, но ако може да чуя и вашето мнение. Благодаря Ви предварително. :)
loading...