🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
18.
Здравейте, прочетох горните коментари, но за да съм сигурна бих искала да попитам. Имаме бебе голдън ретривър - на 45 дни. Взехме го на 43 ден, като на 40-тия е обезпаразитен и минал първа ваксина. Живеем в къща с двор. Други кучета или животни не са гледани в къщи - понякога една съседска котка минава през двора и кацат птици. За тези 3 дни гледаме кученцето вътре, но го извеждаме и на верандата. На тревата не му давам да стъпва - там го нося само на ръце. По принцип на верандата ходим с домашни обувки - не тези с които излизаме навън, но ни идват и гости. Верандата не е обезпаразитявана - мием я само с вода. Притеснена съм да не съм направила нещо на кученцето, заради това че му давам да се разхода на верандата и около къщата.
17. Елеонор
Къде мога да науча моето кученце на такива неща?
16. д-р БауБау
До 15. Никол - това зависи доста от породата. Има породи, които са предназначени да бъдат пазачи и не е необходимо обучение за това. То им е вроден инстинкт. Има и други (най-вече декоративните), които няма как да бъдат пазачи. За свикването с други кучета не е необходимо кой знае какво сериозно обучение. Важно е от малко кученцето да се събира и с други кучета, за да свиква с тях.
15. Никол
Как може да обучим кучето да е и пазач и да се разбира с други кучета и хора без да ходи на училище
14. д-р БауБау
До 13. Сиси - напълно нормално е все още да се изпуска у дома. Но обучението на памперс на тази възраст не е разумна идея. На 2 месеца вече би следвало да има задължителните имунизации, които позволяват излизане навън. Добре е да започнете приучването към разходка навън, вместо на памперс у дома. Добре е в началото разходките да бъдат 4 (толкова следва да са и храненията на тази възраст). Изкарвайте го 15-20 минути след нахранване.
loading...