🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
9. к
И ние имахме този проблем с предишното ни куче. Дори ходихме на кучешко училище. Там ни посъветваха следното: назовавате го по име, команда РЕД или РЕДОМ с твърд тон, движение с кучето няколко метра, поводът отпуснат достатъчно, за да се движи свободно, но не толкова, че да е далеч от мен. И през цялото време, когато се разсее или започне да опъва, дръпвам повода и повтарям командата. Когато стигнем от точка А до точка Б - БРАВО!, команда СЕДНИ и задължително награда. Ако по време на движението кучето направи грешка, спираме, почивка и отново тръгваме с команда РЕД. Хубаво е когато тръгвате, а и по време на движението, вашите крака и тези на кучето да са на една линия, за да не се допуска голямо отклонение и отдалечаване от вас. И е много важно да се започне с тренировките веднага щом минат ваксините и започнат разходките. Ние закъсняхме и после ни беше доста трудно да се научим, но се получи :) Сега с малкия, който е на 3 мес, започваме и вярвам, че ще свикне бързо.
8. д-р БауБау
До 7. летимана - ако сте опитали всичко не остава нищо друго освен да потърсите професионална помощ!
7. летимана ..
Аз имам голямо на ръст куче и е на 3 години опитах какво ли не за да спре да ме дърпа по време на разходка и не става нищо опитах с лакомства с връщтане на зад и той пак си знае същото .. Какво да правя ? От малък не мога да го накарам да ходи норнално!
6. Анонимен
Полезни съвети, още днес ще ги тествам. Ние имаме джак ръсел на почти 3 месеца, който или се дърпа назад (не иска да върви), или се дърпа напред като луд (с цел да идем където пожелае).Стискайте палци да се справим :)
5. Анонимен
Аз съм непълнолетен и мама ми няма доверие като разхождам сам кучето,то е много спокойно, малко се плаши от др кучета, но дефакто е супер.Та как мога да обедя мама да го разхождам сам????
loading...