🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
26. Куче - Арти
Здравейте, искам само да споделя личен опит, който може да е от полза за някои от читателите. Имам чихупинчер, който от бебе постепенно приучихме да остава по 9-10 часа на ден сам. Въпросът е в това, че очаквах 2 разходки на ден от по 15 мин. да задоволяват основните му потребности, но неее... За да не му се стяга душицата има нужда по поне 2 часа активна разходка на ден - по 30 мин. след ставане и преди лягане и 1 час след работа. През почивните дни стигаме до 4-5 часа навън, задължително поне 1 час тичане отвързан и само тогава го виждам истински щастлив и наиграл се. Мисълта ми е, че независимо от породата, кучетата могат да се примирят с малко, но за да са щастливи им трябва много тичане.
25. д-р БауБау
До 24. Руми - щом кучето вече не е бебе, не е голям проблем, че остава само за по-дълго време. Относно Вашата липса - разбира се, че я усеща, но това по никакъв начин няма да промени любовта му към Вас. Опитвайте се да му се реванширате през почивните дни с по-дълги разходки и повече време заедно :)
24. Руми
Кучето ми е ласа апсо (смесена порода), на 2 г. и половина. До скоро имах възможност да прекарвам повече време с него. Напоследък ангажиментите ми се увеличиха и съответно времето прекарано с кучето ми намаля. Понякога ме няма по 12-13 часа на ден. Не виждам видими промени в характера му (нито когато излизам, нито когато се връщам), но се питам дали не страда все пак, когато ме няма. Имам чувството, че когато остане само спи през цялото време. Това нормално ли е за неговата възраст? Кучетата имат ли понятие за време?
23. Nicolce
Ок,благодаря Ви!!!
22. д-р БауБау
До 21. Nicolce - тъй като породата е малка не изисква продължителна разходка, колкото едрите породи. Достатъчно е една разходка да продължи 15-тина минути. Относно престоя само вкъщи - това зависи от режима му на разходка - ако е научено да се изкарва 2 пъти на ден, не е проблем да остава само през деня.
loading...