Назад до кучета

АртроСтабил

Арт.№: 137 Принтирай
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
АртроСтабил
АртроСтабил

Инфо

АртроСтабил таблетки 500 mg - хранителна добавка за кучета и котки

Състав:

Глюкозамин хидрохлорид 500 mg и помощни вещества до 800 mg.

Действие:

Глюкозаминът е моноаминозахарид и е един от главните компоненти на съединителната тъкан (хрущяли, сухожилия, ставни връзки, кожа и др.).

Той е основната градивна съставка, която хондроцитите използват при изграждането на хрущялите. Стимулира синтеза на протеогликаните и хиалуроновата киселина. Има способността да забавя дегенерацията и да стимулира изграждането на хрущялната тъкан. Подобрява ставните функции и намалява болката при остеоартритни изменения. Оказва противовъзпалителен ефект.

Показания:

Глюкозаминът е утвърдено средство за предотвратяване и подпомагане лечението на остеоартрити и артралгии, както и за ускоряване на възстановителните процеси при травми на меките тъкани (навяхване, скъсване на сухожилия, кожни наранявания и др.) при кучета и котки.

Глюкозаминът е особено подходящо средство за предотвратяване на ставните увреждания, провокирани от "ставния стрес", характерен за кучетата от гигантските породи, за кучетата с наднормено тегло от всички породи, както и за тези, подложени на значителни физически натоварвания.

Противопоказания:

При свръхчувствителност към глюкозамин и/или някое от помощните вещества, при доказан захарен диабет. Лекарствени и други форми на взаимодействие.

Глюкозаминът може да повиши противовъзпалителната активност на нестероидните противовъзпалителни средства (флуниксин, кетопрофен, мелоксикам и др.). При съвместното им приложение понякога е необходимо да се коригира дозата на НПВС.

Начин на приложение: Вътрешно.

Дозировка:

  • Гигантски породи кучета (над 45 кг): по 3-5 таблетки дневно
  • Едри породи кучета (26-44 кг): по 2 1/2-3 таблетки дневно
  • Средни породи кучета (11-25 кг): по 1 - 21/2 таблетки дневно
  • Дребни породи кучета (до 10 кг) и котки: 1/4-3/4 таблетки дневно

След като приложението на препарата доведе до подобрение на състоянието в рамките на 4-5 седмици, дозата се намалява наполовина, като е препоръчително приложението на препарата при гериатрични кучета и котки да бъде продължено до края на живота на пациента.

Странични реакции:

Много рядко се случва някое куче да повърне или да получи диария. Обикновено тези прояви отшумяват, ако дозата се намали или продуктът се дава заедно с храната.

Отзиви

д-р БауБау
До 4. Vladimir - не, магазинът е в процес на разработка и не може да ви кажем точен период за неговото пускане.
Vladimir
Aktivni li ste ?
д-р БауБау
До 1,2. Владимир - За момента продуктите не могат да бъдат закупени! Магазинът все още не работи.
Владимир
0893 854 665 - това е номера ми искам да поръчам възможно най скоро
Владимир
Искам да поръчам
Коментирай

Последно разглеждани

loading...