Назад до телета

Байкокс Бовис 50 мг/мл

Арт.№: 49 Принтирай
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
Байкокс Бовис 50 мг/мл
Байкокс Бовис 50 мг/мл

Инфо

Съдържание

Активна субстанция: 1 мл съдържа toltrazuril 50 мг.
Помощни вещества: натриев бензоат (Е211); натриев пропионат (Е281).

Показания

За профилактика и лечение на кокцидиоза и намаляване на заболеваемостта при ремонтни телета във ферми за производство на мляко с потвърдена история на заболявания причинени от Eimeria bovis и Eimeria zuernii.

Противопоказания

Да не се използва при телета с тегло надвишаващо 80 кг. Да не се използва при телета за угояване (угоителни ферми).

Странични реакции

Няма. Ако забележите някакво сериозно въздействие или други ефекти, вследствие от употребата на този ВМП, които не са описани в това упътване за употреба, моля незабавно да уведомите вашия ветеринарен лекар.

Предназначение

Телета.

Дозировка, метод и начин на приложение

Всяко животно да се третира с единична перорална доза от 15 мг toltrazuril / кг телесна маса, която отговаря на 3,0 мл перорална суспенсия на 10 кг телесна маса.
Готовата перорална суспенсия трябва да се разклаща добре преди употреба.

СЪВЕТ ЗА ПРАВИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ
За третиране на една група животни от едно стадо, от една възрастова група, дозата трябва да се определи според теглото на най-тежкото животно в групата. За да се постигне най-добър резултат, животните трябва да се третират преди очакваната проява на клиничните признаци, т.е. в препатентния период.

Карентен срок

Телета: месо и вътрешни органи - 63 дни. Не се разрешава за употреба при животни произвеждащи мляко за човешка консумация.

Съхранение
Продукта не изисква специални предпазни мерки за съхранение. Срок на годност след първо отваряне на първичната опаковка: 3 месеца.

Предупреждение (Я)
В случай на напръскване на кожата или очите замърсените места незабавно да се измият обилно с вода.

Предпазни мерки при унищожаване на неизползван продукт или остатъци от него.
Основният метаболит на tolrazutil, toltrazuril sulfone (ponazuril), показва и устойчивост (време на полуразпад > 1 година) и променливост (непостоянтство) в почвата. Токсичен е за растенията. За да предотвратим всякакви неблагоприятни реакции върху растенията и възможно замърсяване на подпочвените води, естествения тор от третираните животни не трябва да се разнася върху почвата без да е разреден с естествен тор от нетретирани животни. Естественият тор от третираните животни трябва да се смеси с поне три пъти по-голямо количество тор от възрастните животни преди да се разнесе върху почвата.
ВМП не трябва да бъдат изхвърляни чрез битови отпадъци или отпадни води. Попитайте вашия ветеринарен лекар какво да правите с ВМП, които са ви ненужни. Тези мерки ще ни помогнат да предпазим околната среда.
Да се унищожават съгласно разпоредбите на Закона за управление на отпадъците.

Производител

Bayer Animal Health GmbH
51368 Leverkusen, Germany
Производител и отговорен за освобождаване на партидите:
KVP Pharma + Veterinаr Produkte GmbH, Projensdorfer Str. 324, 24106 Kiel, Germany

Допълнителна информация

За всяка информация относно този ветеринарномедицински продукт, моля свържете се с териториалния представител на притежателя на лиценза за употреба.
Възраждане-Касис ООД
бул. България 72
BG Ловеч 5500
Teл: + 359 68 604 111

Отзиви

Коментирай

Последно разглеждани

loading...