Назад до Други

Бременен опосум бе намерен "мъртъв", но човешка прегръдка спаси живота му

Джуди Обрегон отивала с колата да види майка си, когато видяла на пътя опосум, който на пръв поглед изглеждал мъртъв.

Тя се приближила, за да огледа по - отблизо животното и с учудване установила, че опосума все още диша. Животното било простреляно с пистолет, а по - късно било установено, че е бременно.

Джуди не се поколебала и веднага поставила опосума в кашон и го закарала до дома на майка си.

От нейния дом тя се обадила до местна организация за защита на дивите животни. От организацията изпратили един от своите членове на име Табата, заедно със съпруга й.

„Тя не се опита да ме ухапе нито веднъж" - заявява Табата - „Тя знаеше, че съм тук за да помогна, а не да я нараня. Мисля, че има много добър шанс да се възстанови напълно."

Ранения опосум бил много уплашен, но въпреки това се сгушил в прегръдката на съпруга на Табата. Спасеният опосум се сдобил и с име, кръстили го Анхел.

„Обикновено спасявам кучета и котки, спасяването на опосума е необичаен случай за мен." - заявява Джуди - „Въпреки това не можех да подмина, без да помогна. Все пак това е живо същество с туптящо сърце, което все още дишаше, когато се доближих до него."

Очакванията са скоро Анхел да се възстанови напълно от огнестрелната рана. Когато това се случи животното ще бъде пуснато на свобода в местност с площ 60 акра, където лова е забранен.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...