Назад до насекоми

Чекмайт плюс

Арт.№: 83 Принтирай
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
1.0/5 на базата на 1 оценка
Чекмайт плюс
Чекмайт плюс

Инфо

CheckMite + ® ленти

Състав:

Една лента от 13,6 грама съдържа 1.360 грама Coumaphos.

Показания:

CheckMite + 10% ленти срещу вароатоза по пчелите (Varoa Jakobsoni Destruktor s. Jakobsoni).

Благодарение на CheckMite + ® опаразитяване с кърлежа Varroa  може ефективно да се държат под контрол. CheckMite + ® е доказано ефективен метод за контролиране на малкия кошерен бръмбар (Aethina tumida).

Дозировка и начин на употреба:

Съществуващите проучвания доказват изключителния ефект на този метод на лечение: само за 48 часа след началото на лечението, 85-90% от възрастните бръмбари и 94% от ларвите им са мъртви. Освен това се осигурява отличен контрол на акарите Varroa, убивайки до 100% от тях.
CheckMite + ленти са лесни за използване. Просто затворете пластмасови ивици между питите. Една лента е достатъчна за площ от пет пчелни пити. Всички пчелни колонии в близост трябва да се лекуват по същото време. Следователно, използването на CheckMite + основно се препоръчва през пролетта преди първия меден поток или през есента след последната реколта мед.

Използването CheckMite + ленти за контрол на инвазията от бръмбари е подобно на метода, използван за контрол на акара Вароа, но има важни разлики. Преди употреба, извадете медните пити и ги поставете отново 14 дни след като лентите са били отстранени. Отрежете лентата на две половини и ги забодете към парче картон. Поставете картона на средата на бордовия под и да го прикрепете с тиксо, така че пчелите да не могат да го премахнат. Лентите трябва да сочат надолу. Оставете  кошера в това положение в продължение на 42 дни до 45 дни. Периода на лечението е: преди първия меден поток през пролетта  и след последната реколта мед през есента. Не третирайте кошерите повече от четири пъти годишно за заразяване с бръмбари. Не използвайте лентите, когато пчелите са произвели излишък от мед.

Противопоказания:

Да не се използва при роене на пчелните колонии.

Несъвместимости:

Не са известни.

Ветеринарна употреба!

Съхранение:

Да не се съхранява под директна слънчева светлина. Срок на годност: 36 месеца.

Специални предпазни мерки:

Да се избягва контакт с кожата. Да не се яде или пие по време на прилагането. Да се пази далеч от храни, фуражи и питейна вода. Да се съхранява на място недостъпно за деца. Измийте ръцете си след работа с продукта. В случай на отравяне се обадете на лекар и оставете листовката на негово разположение.

Противоотрова:

При употреба съгласно инструкциите няма опасност от отравяне. В случай на отравяне се инжектира атропин сулфат 1% IM приложение. Дозировка (MAN): 0.2-0.5 мл. Повторете инжектиране на атропин сулфат, когато действието на атропина намалява, а симптомите на отравяне (свиване на зеницата, треперене на мускулите, повръщане, диария) се увеличават.

Фармацевтична форма:

10 ленти в алуминиево саше.

Производител: Bayer HealthCare AG, D-51368 Leverkusen, Германия. www.animalhealth.bayerhealthcare.com.

Отзиви

Зуница
КУМАФОС!!! Изключителна отрова!Натрупва се във восъка и преминава в меда. Отровно и канцерогенно за бозайници (хора). При пчелите води до генни мутации. Несъвместимо с “Добрата пчеларска практика„ и здравия разум!
Анонимен
Колко струва и как да си поръчам
Коментирай

Последно разглеждани

loading...