🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
14. д-р БауБау
До 13. Росен - може да се кастрира, да, дори е препоръчително, ако не желаете бъдещо поколение.
13. Росен
Здравейте! Имам мъжка немска овчарка на година и два месеца е. Дали е добре на тази възраст да се кастрира? Понеже имаме и английски булдог на 6 месеца и ни е страх да не се разгони!
12. д-р БауБау
До 11. Недка - не е опасно за тази възраст, но изчакайте още 1 месец поне и тогава може да направите кастрацията. Следоперативния период е както при всяка една операция. В случая тя е коремна. След кастрацията има следоперативен период, който включва общоукрепваща терапия и обработка на раната. Кучето трябва да не се натоварва, да е на спокойно място. Възстановителният период обикновено отнема 10-тина дни.
11. Недка
Здравейте, имаме кученце на 7 години.Досега винаги сме успявали да го опазим, когато е разгонено, но тази година един юнак се е вмъкнал в двора и кученцето забременя.Изминаха 2 месеца от раждането.Можем ли да преминем към кастрация и опасно ли е, предвид възрастта на кучето.Моля, обяснете ми какви предполага възстановителния период, след кастрацията.Благодаря предварително и успешен ден!
10. д-р БауБау
До 9. Николай - ще стане определено по-спокоен, но дали изцяло ще се премахне това му поведение няма как да Ви кажем на 100%. По-скоро е добре да се наблегне на обучение, макар вече да е на 2 години.
loading...