🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Речник

Йоркширски териер

Йоркширските териери са малка порода кучета с дълга и мека космена покривка. Напоследък започват да стават едни от най - желаните домашни любимци. Те са малки, практични и компактни.

Някои йоркширски териери могат да бъдат много упорити, но ако ги обучите правилно те могат да бъдат и много послушни и да изпълняват командите ви. Те се учат много бързо и с голяма страст. Всъщност те са една от най - конкурентните породи кучета, когато става въпрос за спортни изяви и киноложки изложби. Те са независими, самоуверени и много ентусиазирани.

Една от господстващите страни в характера на йоркширските териери е тяхната самоувереност. Те се чувстват спокойно да живеят в едно голямо семейство, тъй като са способни да привличат вниманието върху себе си. Те са кучета, които търсят внимание от всеки член на семейството  и обожават да бъдат забелязвани.

Йоркширите се разбират много добре с други хора и кучета, ако бъдат социализирани подходящо още докато са малки. Въпреки това понякога имат склонност да пазят прекалено много стопаните си и това може да доведе до агресия спрямо други хора. Стопаните трябва да предприемат мерки, ако забележат подобно поведение, защото с времето нещата могат да се влошат.

Йоркитата са много самоуверени и често си съперничат с по - големите породи кучета. Те не се поколебават да влязат в битка с по-големи породи кучета. Те имат много нисък праг на търпимост и са доста взискателни.

Хората, които нямат много опит с кучетата могат да имат проблеми, когато трябва да ги разхождат на каишка. Ако им се оставите те ще започнат да доминират над вас и "да ви водят за носа".

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2. д-р БауБау
До 1. betina - За по-голяма видимост ви съветваме да пуснете обява в нашата секция, за която дори не е нужна регистрация. http://zooobqvi.baubau.bg/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%B8
1. betina
imame jorkširka jemnogo ziva postojanno iska da si igraje .naistina skača na golemi kučeta bez strah.v momenta tarsja mazki jorkšir okolo 4 godišen da ja pusnem. telefon za vrzka 00420 773 559 279 čehija .RUSKO ANDONOV
Виж още отзиви
Коментирай
loading...