Назад до Котки

Котка вместо риба върху ориз за суши - древна японска мъдрост за състраданието

Известно е, че върховенството на суши се състои в парченце риба на върха на ориз. От друга страна се знае, че котките се хранят с риба.

Но в случая котките лежат върху ориза, където се предполага, че трябва да бъде рибата. Защо? В това се крие противоречието и мистерията на тази традиция.

Въпросът защо котките заемат мястото на рибата се свързва с мотивите за състраданието, саможертвата и готовността доброволно да застанеш на мястото на по - слабия.

Представяме ви няколко ярки съвременни представителя на изключително необичайната форма на живот, наречена Неко-Суши (Neko-Sushi).

Това е проява на интересен обичай от културата на древна Япония. Въпреки че през вековете до нас са достигнали само препратки от различни исторически източници, съществуването на тези котки все още е забулено в мистерия.

Според откритията се е смятало, че Неко-Суши се възползват от портали в пространството, за да дойдат до нас от паралелна действителност.

А отвъд тези "врати" се крие техният свят, в който се намира истинската самоличност на котките, живеещи в нашето измерение.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...