Назад до крави

Мастиплан ЛС

Арт.№: 58 Принтирай
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
Мастиплан ЛС
Мастиплан ЛС

Инфо

Мастиплан ЛС
Интрамамарна суспензия за лактиращи крави.

Състав:

Една спринцовка от 10 мл съдържа 8 гр маслена суспензия с 300 мг натриева сол на Цефапирин и 20 мг преднизолон.

Показания:

Лечение на клинични мастити при лактиращи млечни крави, причинени от стафилококус ауреус, коагулазо-отрицателни стафилококи, Streptococcus agalactiae, Streptococcus dysgalactiae, Streptococcus uberis и Ешерихия коли, чувствителни към cefapirin.

Дозировка и начин на приложение:

Всяка засегната четвъртина на вимето се третира с 10 мл (една спринцовка) през млечния канал, веднага след издояване, на 12-часови интервали в продължение на четири последователни издоявания. Преди инфузия на вимето животните трябва да бъдат напълно издоени. Цицката и отверстието й трябва да бъдат щателно почистени и дезинфекцирани с чиста кърпа. Трябва да се внимава да се избегне замърсяване на спринцовката. Счупете  върха на спринцовката, и внимателно въведете 5 мм или премахване на цялата капачка и внимателно поставете общата дължина на дюзата в цицковия канал. Впръскайте цялото съдържание на спринцовката в четвъртината. С лек масаж на цицката и вимето разпръснете въведената суспензия.

Противопоказания:

Да не се използва при животни, за които се знае, че са свръхчувствителни към цефалоспорини и други бета-лактамни антибиотици, или към някоя от останалите съставки. Не използвайте почистващи кърпи при цицки с отворени рани. Използването на продукта трябва да се основава на изследване за антибиотична резистентност. Спринцовката трябва да се използва само веднъж, за една млечна папила.

Предпазни мерки спрямо прилагащия Мастиплан ЛС:

Пеницилините и цефалоспорините могат да предизвикат свръхчувствителност (алергия) след инжектиране, вдишване, поглъщане или при контакт с кожата. Свръхчувствителността към пеницилини може да доведе до кръстосана чувствителност към цефалоспорини и обратно. Алергичните реакции към тези вещества могат да бъдат сериозни. Да не се прилага от хора чувствителни към пеницилини или цефалоспорини или  посъветвани да не работят с такива продукти.
Ако развиете симптоми на кожен обрив след употреба,  трябва да потърсите медицинска помощ и да покажете на лекаря настоящото предупреждение. Отоци на лицето, устните или очите или затруднения с дишането са по-сериозни симптоми и изискват спешна медицинска помощ.

Измийте ръцете си след употребата на почистващи кърпи. Носете защитни ръкавици, ако  подозирате дразнене на кожата, поради изопропилов алкохол.

Карентни срокове:

Месо и вътрешни органи: 4 дни (96 часа). Мляко: 5,5 дни (132 часа).

Само за ветеринарна употреба!

Да се отпуска само по лекарско предписание!

Да се държи на място недостъпно за деца!

Съхранение:

Да не се съхранява при температура над 25 °C. Съхранявайте спринцовките в картонената опаковка.

Изхвърлете всеки неизползван продукт и празни контейнери в съответствие с насоките от местните компетентни органи за регулиране на отпадъците.

Опаковки:

Кутия с с 4 x 10 мл спринцовки и 4 почистващи кърпи.
Кутия с 20 x 10 мл спринцовки и 20 почистващи кърпи.

Отзиви

Коментирай

Последно разглеждани

loading...