🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Други

Матракът, където сънувате приказки

Нощем си лягате с намерението да спите непробудно и да сънувате приказки, но вместо това не можете да заспите дълго, въртите се в леглото и се пробуждате на всеки час. На сутринта се събуждате изнервени, недоспали и в ужасно настроение. Денят ви "тръгва" зле. Толкова недоспали се чувствате, вече дори си мислите, че имате някаква странно и опасно заболяване, което ви пречи да се наспите като хората.

Ще ви споделим една тайна. Не се разболявате. Просто имате нужда от нов и добър матрак.

Как да изберете матрака, на който да сънувате приказки?

Оценете правилната твърдост на матрака

Добрият матрак не трябва да бъде нито прекалено твърд, нито прекалено мек, за да може да осигури достатъчно добра опора на гърба. Тъй като всеки човек има различно индивидуално усещане за "твърдо" и " меко", експертите от Мебели Мондо съветват по възможност да отидете лично до магазина и да тествате сами матрака. Защото само вие и единствено вие можете да кажете дали твърдостта е правилната за вашето тяло или не.

Например, ако сте с наднормено тегло, имате болки в гърба или просто обичате да спите по гръб, най-вероятно ще се чувствате много по-удобно на по-твърд матрак. А ако обичате да спите на една страна, по-мекия артикул ще ви е по-удобен, тъй като осигурява по-мека опора на раменете.

Определете кое е най-често заеманата позиция по време на сън

Ако например се движите доста по време на сън, тогава за вас много подходящи са пружинните или матраците с мемори пяна. Първите разполагат с пружинни джобове, които имат свойството да абсорбират всяко движение, което правите по време на сън и да го изолират. Матраците от мемори пяна пък се адаптират към формата на тялото и с всяко движение намаляват налягането, гарантирайки максимален комфорт на съня.

Изберете вида на матрака

Въпреки, че видовете на този артикул са 4 - 5, основните видове, които се предлагат и съответно купуват са три: пружинен, латексов и мемори.

  • Пружинните матраци са конвенционални и съответно най-евтини като цена. Може да се каже, че този вид матраци са много добър компромис между цена, удобство и продължителност на живота. Този вид артикули позволяват правилно разпределение на теглото. Освен това разполагат с допълнителен горен слой пяна в горната си част, който допринася за удобството и комфорта.
  • Латексовите матраци имат доста твърда опора, но поддържат определена гъвкавост. Това ги прави матраци, които се адаптират много добре към формата на тялото, разпределяйки тежестта му равномерно. От mondomebeli.com препоръчват матраците от латекс за хора, които се движат много по време на сън или за хора, които страдат от алергии.
  • Основната характеристика на матраците от мемори е гъвкавостта, която им позволява да следват формата на тялото и разпределят тежестта му правилно. Този вид матраци са много подходящи за хора, които спят през повечето време в една поза и не се движат прекалено много.
  • Изберете покритието на матрака

Тук най-вероятно ще ви трябва помощ от консултант, който да ви насочи към най-подходящото за вас покритие. Това се налага, тъй като материите, от които се изработват покритията са изключително много и могат да бъдат:

  • Хипоалергенни
  • Антимикробни
  • Дишащи и много други

Спрете се на цена

Колкото голямо е разнообразието от матраци, което днес можете да откриете в търговската мрежа, толкова са различни и цените, на които се предлагат. Няма да крием, че покупката на матрак и солидна подматрачна рамка е както дългосрочна инвестиция, така и доста скъпа покупка. Затова трябва да прецените внимателно какво търсите в един матрак и да си определите лимит на парите, които можете да дадете за него.

Ако търсите нашето мнение, ние ви съветваме да не се спирате на възможно най-ниските цени, тъй като това означава, че матракът, който ще закупите няма да има много дълъг живот, а и качеството му най-вероятно няма да е много високо. Най-разумното решение е да се придържате средния ценови клас и да се спрете на матраци, които се предлагат с поне 10 години гаранция.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...