Назад до Кучета

Невежа стопанка почти убива кученцето си Шар пей, защото не знае как да се грижи за него

Кученцето на име Елмо от породата Шар пей има късмет, че е живо, след като е спасено от ръцете на стопанката си, която не знае как да се грижи за него.

Когато го откриват, Елмо страда от сериозен стадий на дехидратация, отслабнала имунна система, краста и опадване на козината. На всичкото отгоре, собственичката му се справяла с оплешивяването на животното, като му облича две палтенца, които допълнително го загряват и увеличават дехидратацията му.

Накрая, когато козината на Елмо опадва напълно, жената се свързва със Спасителния център за животни във Великобритания.

Те пристигат бързо и установяват, че кучето е силно обезводнено и прегряло. За да се преборят с дехидратацията, започват да дават на Елмо вода на всеки 20 минути. Освен това поставят тялото му в кофа с хладка вода.

Опасенията им са, че кученцето няма да оцелее, но въпреки това Елмо не се отказва толкова лесно от живота си!

Той започва своя път на възстановяване, след като е поставен на необходимото лечение и приемна грижа. Днес Елмо се чувства много по - добре, козината му е започнала отново да расте и съвсем скоро, в рамките на няколко месеца, се очаква да бъде напълно здрав и готов за осиновяване.

Що се отнася до неговата предишна собственичка, при разследването е установено, че тя не му причинява умишлено това страдание, а състоянието му е вследствие на недобрата информираност относно специфичните грижи за породата.

"Мисля, че това, което се е случило с Елмо, е по - скоро резултат от невежество, отколкото от лоши намерения. Хората трябва да отглеждат Шар пей, само ако са добре информирани за породата и само, ако могат да си позволят всички медицински грижи за своето кученце" - казва един от служителите на Спасителния център.

Важно: Всичко за породата Шар пей и правилните грижи за нея може да видите ТУК!

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...