Назад до пилета, бройлери

Нобилис Рео инак

Арт.№: 41 Принтирай
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
Нобилис Рео инак
Нобилис Рео инак

Инфо

Описание

Инактивирана ваксина, под формата на водно-маслена емулсия, за подрастващи родители за бройлери срещу реовирусна инфекция.

Състав

Всяка доза съдържа: Реовирусни щамове 1733 и 2408 х 7.4 log2 ELISA единици.

Показания

Ваксината се препоръчва за усилваща ваксинация на родители срещу птичи реовирус, за да се предпази потомството на ваксинираните птици от птичи реовирусни инфекции. Когато началната и последващата ваксинация са били осъществени правилно, при нормални условия на терена, поколението, излюпено през който и да е стадий от яйценосене, има достатъчно майчини антитела, които да го защищават срещу заболяване, причинено от Рео инфекции през първите седмици на живота им.

Противопоказания

При употреба съгласно инструкциите – няма.

Странични реакции

Не се наблюдават клинични реакции към ваксината при здрави животни. Няколко седмици след ваксиниране може да се усети леко подуване в мястото на инжектиране. Възможно е да се появи локална реакция на тъканта.

Взаимодействия

Не са установени взаимодействия при прилагането на ваксината едновременно с други инактивирани ваксини на Интервет.

Приложение

Пилетата се ваксинират мускулно в гръдната или бедрената мускулатура или подкожно в долната част на врата с доза 0,5 ml.

Препоръчителна ваксинална програма
Nobilis Rео inac трябва да бъде приложена на 16-20-седмична възраст, но не по-късно от 4 седмици преди очакваното начало на яйцеснасянето. За оптимален усилващ ефект птиците трябва да бъдат ваксинирани предварително с живи ваксини срещу реовирус.
Най-добри резултати се получават ако ваксинацията с инактивирана ваксина се извърши 6 или повече седмици след прилагането на живата ваксина. В никакъв случай не бива да се прави по-рано от 4 седмици след живата ваксина.

Не се прилага при птици в периода на яйценосене.

Специални предпазни мерки

Да се ваксинират само здрави птици. Преди употреба оставете ваксината да достигне температурата на околната среда (15-20 °С). Разклатете добре бутилката преди употреба. Използвайте стерилни инструменти за инжектиране. След отваряне да се употреби цялото съдържание на опаковката. Да не се смесва с други ваксини.

Карентен срок

Няма.

Съхранение

Да се съхранява от 2-8 °С. Да се пази от замръзване. След отваряне на бутилката да се използва до 3 часа.

Мерки за безопасност

Ако лицето, което извършва ваксинацията, случайно се самоинжектира или инжектира страничен наблюдател може да настъпи локална реакция. Препоръчва се незабавно да се потърси медицински помощ и да се съобщи на лекаря , че ваксината е водно-маслена емулсия.

Само по лекарско предписание!

Само за ветеринарномедицинска употреба!

Мерки при унищожаване

Не се изискват специални предпазни мерки. Да се изхвърля на определените за целта места.

Отзиви

Коментирай

Последно разглеждани

loading...