Назад до Рецепти за животни

Премахнете неприятната миризма на кучешката козина с натурален оцет

Понякога лошата миризма на кучето може да се дължи на непроявен клинично кожен проблем. В такъв случай къпането с обикновен шампоан е само временно решение, но не и начин за трайното справяне с него.

Затова ви препоръчваме, ако виждате или усещате нещо необичайно, преди всичко да се обърнете към специалист, който може да ви даде точна представа дали миризмата се дължи на здравословен проблем или можете сами да се справите с нея чрез малко по - специфична хигиенна грижа.

Не забравяйте, че шампоаните с овесени ядки действат много успокояващо на кожата, както и козметичните продукти с лайка и алое вера.

Има и един начин, по който да разрешите проблема със силната и неприятна кучешка миризма в домашни условия. Ето я рецептата!

Необходими продукти:

  • натурален оцет
  • вода

Начин на приложение:

Смесете водата и натуралния оцет* в съотношение 1:1. Съобразете какво количество от сместа да приготвите според размерите на животното и дължината на козината му.

Подсушаване на кучетоЗалейте кучето със сместа, като старателно втривате течността по кожата на цялото му тяло. Бъдете внимателни да не попадне в очите му, тъй като ще предизвика дразнение.

Оставете да престои в продължение на няколко минути, след което измийте обилно с топла вода и подсушете старателно.

Правете тази процедура веднъж седмично до премахване на силната миризма. След това може да я правите профилактично веднъж в месеца или един път на три месеца.

*За тази рецепта може да използвате както ябълков, така и винен оцет. Важното е продуктът да бъде натурален или домашно произведен!

В никакъв случай не се доверявайте на имитиращи синтетични продукти. Те не само няма да помогнат, но може и допълнително да навредят на здравето на вашето куче.

 

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Свързани продукти

Отзиви

Коментирай
loading...