Назад до У нас

Събират се подписи за създаване на зоополиция в България

Все по - честите случаи на насилие над животните, на безотговорно поведение на стопани към собствените им любимци или проява на агресия към хората от страна на животните карат активисти да стартират петиция за създаване на зоополиция.

Сред основните мотиви за учредяването на такава институция е и невъзможността на властите да се справят с наболелия проблем с увеличаващите се на брой бездомни животни.

Искането на инициаторите на подписката е зоополицията да бъде създадена като специализирано звено към МВР, за да може дейността й да бъде посветена изцяло на престъпления, свързани с животните.

За съжаление до този момент изискванията и санкциите към Закона за защита на животните и член 325 от Наказателния кодекс не се налагат успешно на нарушителите на закона. Контролните органи нямат достатъчно правомощия, които им позволяват да се справят с този проблем.

Ето защо се налага създаването на конкретно звено към МВР, което да отговаря за защита правата на животните и което съществува в почти всички европейски страни.

Това би довело до:

  • осъществяване на повече проверки за безотговорно отношение на стопаните към домашните им животни
  • намаляване броя на случаите, в които домашни животни проявяват агресия към хора или други животни
  • ефективен контрол върху числеността на бездомните животни чрез проверки за изхвърлянето на животни на улицата и нерегламентирано развъждане на такива
  • въвеждане на строги санкции за изхвърляне или изоставяне на улицата на домашни любимци
  • налагане на осъдителни присъди според действащото законодателство относно проявите на насилие над животните

Ако и вие сте ЗА създаване на зоополиция в България, моля подпишете петицията ТУК.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

бг. Закрила
Подкрепяме! :))))
Възмездие
Твърдо ЗА ЗООПОЛИЦИЯ и затвор за извергите гаврещи се с животинките ! Често много кучетар например са агресивни заради жестокото отношение на някои хора към тях ! Не трябва да бъдем безчувствени към деянията на някои изроди ! Който мрази животните той не е способан да обича и хората !
мартин
За отвсякъде
Анонимен
а какво ще кажете за хората пострадали от кучета? и за безброй агресивните кучета по улиците? и за това как ако убиеш куче те осъждат,а като убиеш човек не ? не поставяите животните пред хората!
Анонимен
za
Коментирай
loading...