Съвременните птици са преки наследници на динозаврите

Според едно ново проучване съвременните птици притежават физическите характеристики на едно бебе динозавър от древността. Това проучване доказва, че птиците са още по - тясно свързани с динозаврите, отколкото се смяташе досега.

Повечето хора не могат да възприемат тази идея и им е трудно да повярват на това, но ако се вгледате в един тиранозавър рекс например ще установите, че той има много общи белези със съвременната синя сойка. Когато изследването на учените отива още по навътре под повърхността на тъканите и черепа, приликите стават още по - очевидни.

Доцента от Харвардския университет, Аркхат Абзханов, е първият автор, който в своите научни материали е събрал достатъчно доказателства, че еволюцията на птиците е в резултат на драстична промяна в развитието на динозаврите.

В съобщение относно своето проучване Абзхабов e споделил: "Промяната в биологията на ранните видове динозаври е създало съвременните птици. Едно изцяло ново създание, което в наши дни има над 10 000 вида и е най - успешната група гръбначни животни на планетата."

Единия от съавторите в изследването палеонтолога, Марк Норел, е допълнил: "След като внимателно анализирахме останките от скелети, яйца и меките тъкани на птицеподобните динозаври и някои примитивни видове птици, ние установихме, че птиците са живи тероподи. Това е една малка група месоядни динозаври, които включват и велосирапторите. Тези нови познания ни дават ярък пример за това как промените в развитието на динозаврите е изиграло основна роля в произхода и еволюцията на птиците."

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

tod
i spored men
vanko kolev
tova spored me ne absolutno vqrno
Коментирай
loading...