Назад до Други

Селяни в Индия изплетоха жилетки за слонове в приют, за да ги защитят от ниските температури

Местни жени изплетоха изящни цветни жилетки за слонове, намиращи се в приют за малтретирани животни, след като от персонала на природозащитния център са предупредили, че температурите ще паднат почти до 0 градуса.

След предупрежденията на метеоролози, че вечерните температури ще паднат почти до точката на замръзване, жените от близкото до приюта село започнали да плетат цветни вълнени горнища за огромните бозайници.

Приюта се намира в близост до северния индийски град Матхура. Спасителния център за слонове е предназначен специално за животни, които са страдали от постоянна липса на грижи или са били малтретирани от своите гледачи.

Снимките показват женски слонове, носещи плетени тоалети, покриващи крайниците, гърба и шията им, докато персонала на приюта и селяни се разхождат между животните.

Според основателя на центъра, Картик Сатианараян, е било много важно малтретираните животни да се защитят от студа.

"Много е важно да запазим нашите слонове защитени от студа по време на тази екстремна зима, тъй като те са слаби, уязвими и са претърпели толкова много насилие. Това ги прави податливи на заболявания като пневмония. Студът утежнява състоянието и на слоновете, които страдат от артрит, а в нашия приют има много такива животни." - споделя Картик Сатианараян пред местни медии.

В центъра в момента живеят 20 слона. Всички те са били спасени от незаконен плен, трафик на животни, били са използвани за улична просия и в циркове, където са били малтретирани и подлагани на екстремни жестокости.

През 2017 се очаква приюта да бъде разширен и в него да бъдат настанени още поне 50 слона, които са изпаднали в беда.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...