Назад до Кучета

Случва се чудо с тормозено и гладно куче, изхвърлено на боклука

Запознайте се с Патрик. В първия момент, когато го видите, сърцето ви ще се свие. Патрик е увит в торба за боклук  и изхвърлен в контейнер.

Боклукчийският камион е бил на косъм да го отведе, докато някой не го спасява в  последния момент. Не е известно как Патрик се озовава в коша за боклук.

Впоследствие е установено, че предишните му собственици са го държали вързан за парапет повече от седмица. Но служителите във ветеринарната клиника, където е откаран,  полагат много грижи и влагат много любов, за да го излекуват.

С течение на времето той се превръща отново в здраво куче, обичано и обгрижвано.

Затрогващата история на Патрик ни напомня отново, че дори и малките жестове на любов и състрадание могат да направят чудеса.

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 25 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

12.
Лагодарност към тях зтия изроди като няма да го гледат това миличко създание защо изобщо са приотили бог ще ги накаже гадове мръсни
11. Таня
Браво на спасителите! Изпитвам лична благодарност към тях, добротата им ме трогна дълбоко! Дано има повече като тях и по-малко жестоки човешки недоразумения (нехора)!
10.
Миличката душица,докторите да бъдат благословени!За останалите извършили деянието смърт!
9.
Ужас!
8.
Направо затвор
7. Таня Стефанова
Питам се що за хора са тези Има ли наказание за тях Сигурно се знае кои са
6. Ralica Paraskevova
Надявам се автора на коментар #4 да види това. Писах на Animal Rescue Sofia и това е ,което ми върнаха .Дано има развитие по случая, тъй като не познавам nikogo в квартала Здравейте, в Закона за защита на животните, както и в Наредбата за придобиване и отглеждане на домашни любимци има заложени параметри дори при ситуации с вързано куче - най-малкото има заложено колко да е дълга минимум веригата. Не казвам, че е лесно да се накарат институциите да работят, но колкото повече хора сигнализират, толкова по-сериозен стимул ще имат отговорните инстанции да свършат каквото трябва. Така че човекът, написал това, трябва да направи каквото може по това да се сигнализира полицията, както и отдел Екология в съответната община. Ако се заведе с входящ номер, няма как да не направят проверка. Вече с входящия номер трябва да им се "досажда" достатъчно често, за да се задвижат. За огромно наше съжаление, ние, както и другите НПО-та нямаме реална по закон възможност да правим проверки, камо ли да налагаме санкции. Сериозно се надявам, че този човек ще реши да отдели време и да пусне сигнал, крайно време е да има достатъчен брой хора, които го правят. Поздрави, Веси
5. Нели
Еее, нямам думи, това е недопустимо и наказуемо.Ама кой да ги накаже?
4. надя
И тук действителността не е по- различна.Преди 2 седмици бях писала за едно куче, вързано в автокъща срещу Фантастико в Люлин-6.Вързано с верига един метър и може само да легне.Говорих с олигофрените,които явно го държат и работят там, но полза нямаше-кучето продължава да живее при същите условия.Аз не съм институция, която може да ги санкционира, нито мога физически да се разправя с тях.Нито има институция към която да се обърна и да знам,че нещо ще бъде направено.
3. лудост
Абе,ей!Нали има Закон!Какво дремете,дюмбели!?Мазни чиновници!То бива лакомия,ама това!!!
2. Елина
Ужас, ужас, много сериозно наказание за тези извеги....това не е нормално и не е нормално да се разминат без наказание и санкции, чакаме развитие ....тоест наказание и глоба!
1. Анонимен
Нямам думи...що за хора са това-изроди
Виж още отзиви
Коментирай
loading...