Ветеринарна клиника "Новет" - Каменица

Ветеринарна клиника "Новет" - Каменица
Адрес
град Пловдив (4000), Пловдив, ул. "Арх. Камен Петков" 58
Телефон
032 622 296 , 0884 104 354
Ел. поща
novet1@yahoo.com
Уеб сайт
www.novetbg.com


При нас ще намерите пълна гама ветеринарни услуги и екип от висококвалифицирани специалисти, готови винаги да Ви помогнат. Здравето и профилактиката на Вашия домашен любимец са наш приоритет!

Стремейки се да практикуваме медицина на високо ниво, в полза на здравето на нашите пациенти, предлагаме следните услуги:

Подробни прегледи

Стараем се да прегледаме напълно всеки наш пациент и да разпитаме подробно за неговото здравословно състояние, за да не изпуснем нещо важно. Често при задълбочен преглед "от върха на носа до края на опашката" откриваме съществени проблеми - стоматологични, сърдечни, паразити.

Стремежът ни е не само да лекуваме вашето  животно когато е болно, но и да ви помогнем да научите как вашия най-добър приятел да е винаги здрав и щастлив. Обръщаме голямо внимание на профилактиката и на вашата информираност.

Ваксинации

Убедени сме, че правилно изпълнената схема на ваксинации защитава вашият домашен любимец от много опасни и фатални заболявания. Предпочитаме да се грижим за профилактиката на нашите любими пациенти, отколкото да лекуваме болести свързани с тежко страдание.

Образна диагностика

Рентгенография - представлява  извършване на рентгенова снимка. Използва се при заболявания и травми на кости и стави, в стоматологията, при диагностика на белодробни, сърдечни, стомашно - чревни и други проблеми. Извършва се и в двете клиники НОВЕТ.

Рентгеноскопия - представлява наблюдение на рентгеновия образ на екран. Много добро средство за образна диагностика по време на операции на кости,контрастни изследвания, както и в други специфични случаи. Извършва се в НОВЕТ-КАМЕНИЦА.

Ехография - този метод на образна диагностика ни позволява да поставяме точна диагноза при заболявания на вътрешните органи, включително и при сърдечни заболявания (ехокардиография). Служи и за  ранно установяване на бременност. Извършва се и в двете клиники НОВЕТ.

Лабораторни изследвания

Паразитологични изследвания на фекалии и кръв и др. дават възможност да откриваме вътрешни паразити, много от които са опасни и за хората. Както обичаме да се шегуваме: "Микроскопът е пръв приятел на ветеринарния лекар", поне що се отнася за паразитология. Няма по - точен начин да определиш една болест от това да я "видиш" с очите си.

Фекалните изследвания откриват едноклетъчни паразити (кокцидии, гиардии), кръгли червеи (глисти), тении. Това изследваме правим задължително при всички кучета и котки до 3-месечна възраст и го препоръчваме на всички наши клиенти по време на ваксинация.

Улеснение за нас е ако при преглед на вашето куче или коте (също и екзотично животно) носите в чисто бурканче 5 - 10 грама фекалии за изследване (около 1-2 чаени лъжички). В противен случай взимаме секрет ректално със специална пръчица, което не е приятно за домашните любимци, особено за котките, а и не винаги получените фекалии са достатъчни за изследване.

Биохимично изследване на кръвта ни дава много ценна информация за функционирането на органите в тялото на животното. При възрастни, тежко болни животни и животни преди операция, винаги се стараем да направим кръвни изследвания на нашите пациенти.

Серологични изследвания на кръв, макар и често по-скъпи от обикновените кръвни изследвания доказват с голяма точност някои вирусни, бактериални и паразитни заболявания. Те откриват антигени или антитела на причинителя и поставят сигурна диагноза.

Хормонални изследвания - чрез тях се поставят диагнози на ендокринологичните заболявания. Изследването на половите хормони може с голяма точност да определи подходящия момент за заплождане на женското куче.

loading...