🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Институции

Зоопарк - София

Зоопарк - София
Адрес
град София (1000), София - град, ул. "Сребърна" 1, кв. "Хладилника"
Телефон
02 868 20 43
Ел. поща
sofiazoo@abv.bg ,
Уеб сайт
www.zoosofia.eu

Софийският зоопарк е една от атракциите в София. Той е сред Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз. Понастоящем в софийската зоологическа градина се отглеждат огромен брой екзотични животни, както и много животни, които са характерни за българските земи.

Зоологическа градина - София е най-старата и най-голямата на Балканския полуостров. Основана през 1888 година от княз Фердинанд, тя бързо получава популярност и се превръща в място за отдих, развлечение и знание, с прочути в цял свят специалисти и с развъждане на ценни и редки животни.

През 1982 година Зоологическата градина е преместена от малкото си място в центъра на столицата на територията на днешната община "Лозенец", покривайки площ от повече от 360 декара. Зоопаркът е разположен на 15 минути от идеалния център на София и е свързан чрез удобни транспортни връзки с различни части на столицата.

***

До Зоологическа градина - София може да се стигне с автобуси № 102, 120, 88 и 83.
Централният вход се намира на бул. "Симеоновско шосе" и до него се стига с автобус № 102 (спира на самото шосе).

Западният вход се намира на ул. "Сребърна" № 1 и до него се стига с автобуси № 120, 88 и 83 (спират пред касите на зоопарка).

loading...