🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Други лечения

Топ 5 лечебни билки за кучета

Когато мислим за здравето на своето куче, често мислим само за храната. От изключително важно знчение е обаче и абсорбирането на хранителните вещества в храната, което е мястото, където билковите добавки играят важна роля в доброто и балансирано хранене.

Хранителните билки се класифицират според специфичната хранителна стойност, която те осигуряват. Те могат да подобрят диетата на кучето ви по различни начини.

Ето защо билките са чудесни:

  1. Те могат да осигурят медицински ефекти като фибри, лепкавост, диуретик, адаптоген и могат да играят ключова роля за усвояването на жизненоважни хранителни вещества.
  2. Те могат да се разглеждат както като храна, така и като лекарство, тъй като те имат важни елементи.
  3. Те могат да съдържат въглехидрати, мазнини и протеини заедно с витамините и минералите, необходими за доброто хранене.
  4. Те могат да стимулират имунната система.
  5. Те могат да очистват и алкализират (детоксикират) тялото.
  6. Те подхранват нашите домашни любимци на най - дълбоко ниво: мозък, кости, мускули, кожа, козина, сърце, бели дробове, черен дроб и бъбреци.
  7. Въпреки, че те не са заместител на животински протеини, ще помогнат за общото здраве на любимеца ви.

1. Корен от репей

Това е често срещан плевел, който расте в почти всяко некултивирано пространство. Репейът е най - ценен при кожни проблеми и трябва да се използва продължително време, за да се премахне системният дисбаланс, който често е причина. Може да се прилага, ако кучето ви има проблеми с кожата.

2. Женшен

Отглеждани в цяла Югоизточна Азия и в тропическа Северна Америка, обикновено виждаме над 11 растения в Северна Америка, включително Панакс и Америка. С годините вашето куче може да намали своя апетит.

Женшенът е известен като стимулант на апетита, но проучванията също така показват, че може да увеличи способността на червата да абсорбира хранителни вещества. Женшенът съдържа силни антиоксидантни компоненти, които помагат на тялото да се възстанови от стрес, умора и заболяване.

3. Куркума

Куркума е основната подправка, намерена в повечето къри прахове и лесно се идентифицира чрез ярко жълто (оранжев цвят). Той е известен със своите противовъзпалителни свойства и е антиартритен.

Куркума може също да се използва за лечение на синини, възпалителни заболявания на червата, язви и е антисептично средство.

Хранителната му употреба е много голяма, включително почистване на дебелото черво, помага за отстраняване на тялото от гъбични инфекции, намалява възпалението в храносмилателния тракт, помага за премахване на метеоризма и увеличава производството на ензими в черния дроб, които метаболизират токсините. Тя е задължителна за вашият любимец.

4. Коприва

Копривата е най - добрата добавка за кръвта на кучето ви. В действителност, свежата коприва се използва за борба със сезонните алергии чрез лечение на дисбаланси на лигавиците.

Копривата е пречиствател на кръвта, тя може да бъде диуретик, увеличава функцията на бъбреците и черния дроб и подпомага храносмилането. Билката е с високо съдържание на калций, хром, магнезий, фосфор, калий, силиций, тиамин и витамин А.

5. Глухарче

Коренът и листата на глухарчето са чудесни за здравето на вашето куче - да не говорим, че от глухарче се правят някои вкусни напитки! Корените и листата му съдържат витамини А, В, С, D, Е и К, заедно с много минерали.

Диуретичните свойства, открити в глухарчетата, ги правят чудесни за почистване на бъбреците, пикочния мехур и черния дроб. Това прави глухарчето голям естествен избор за лечение на инфекции на пикочния мехур, както и инфекции на пикочните пътища.

Противовъзпалителните свойства спомагат за облекчаване на лека болка, включително артритна болка. Същите лечебни ползи се отнасят и за хората!

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...