Назад до По света

Ветеринарен лекар премахна успешно тумор на 20-годишна златна рибка

Семейство от Норфолк, Англия забелязало, че любимата им златна рибка, на име Боб, има странна подутина и без да губят време я завеждат в клиниката на местния ветеринар Фей Бетел.

Лекарят установил, че се касае за тумор и за да оцелее рибката е нужна операция, за която стопаните се съгласяват.

След около 30-минутната операция ветеринарят премахнал тумора и спасил рибката. Цялата медицинска процедура струва на семейството $250.

"Вариантите бяха да премахнем тумора или да спестим мъките на рибката като я умъртвим" - споделя д-р Бетел - "Собствениците на рибката бяха много доволни, защото рибката е по - възрастна от децата им и без да преувеличавам е считана за част от семейството."

Ветеринарната клиника е използвала миниатюрен монитор за следене на сърдечния ритъм, сложени са анестетици, а самата операция е извършена с миниатюрно хирургическо оборудване.

"Операцията беше доста сложна, защото всичко беше в умалени размери. Това е най - старата рибка, която сме оперирали. Сега Боб си е у дома и си плува безгрижно в аквариума.

Нашата основна задача е да удължим живота на домашните любимци. Изпитваме голяма наслада от работата, когато помогнем на някое животно и видим щастието изписано в очите на неговия стопанин." - споделя още д-р Фей Бетел.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 4 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...