Назад до Териери

Ягдтериер (Немски ловен териер)


Синоними:

 • Deutscher Jagdterrier
 • German Hunting Terrier
 • Terrier de chasse allemand
 
Произход
Германия
FCI номер на стандарта
№103
Класификация по Международната федерация по кинология(FCI)
Група 3.Териери
Секция 2. Дългокраки териери
American Kennel Club (AKC)
---
British Kennel Club (KC)
---
Класификация по интелигентност
---
Тегло (по FCI)
7 - 10 кг
Ръст (по FCI)
33 - 40 см
Космена покривка (по FCI)
Черен, Черно-сив и Тъмнокафяв с кафяво-червено-жълти подплащници
Живот
10 - 13 години

Очаквайте още:

 • Външен вид - космена покривка и окраски
 • Физическа характеристика - размери и тегло, особености на тялото, главата, очите, ушите и опашката
 • Характер и поведение
 • Отглеждане и дресировка
 • Грижи за козината
 • Здравословен статус и проблеми
 • Анатомични и физиологични особености
 • Исторически данни, митове и легенди
 • Интересни факти
Рейтинг:
3.8/5 на базата на 4 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

16. д-р БауБау
До 15. Ива - нужен е отново преглед от ветеринар и много внимателна аускултация на бял дроб, сърце, при необходимост направа и на рентгенова снимка!
15. Ива
Здравейте, имам 11годишен ягдтериер. От време на време кашля ,водила съм го на ветеринар, пил е антибиотик , но не помага. Може ли съвет?
14. д-р БауБау
До 13. Кирил - доста мъничко сте взели кученцето. Обикновено препоръчителната възраст за вземане е след 40-ти ден. Препоръчително е също така все още кученцето да не се извежда навън, тъй като най-вероятно няма поставена и първа ваксина. Тя се поставя след 43-45 ден. Ако извеждате все пак кученцето го водете на места, които не са обитавани често от други кучета. Изпращаме Ви статия, която ще Ви бъде полза. http://zoomedia.baubau.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BC-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5-%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D1%8A%D0%BD-%D1%82%D0%BE%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0
13. Кирил
Купих си Яктерер на1 месец момче незнам как да го науча да се изхожда навън
12. д-р БауБау
До 11. Любомир - проблема по-скоро е на нервна почва, колкото и странно да звучи. Добре е да се види първо от ветеринар, за да се изключи евентуално дразнене от външен фактор в областта и при необходимост да се сложи временно "Елизабетина яка", която ще попречи да достига опашната област. Добре е също така да се проверят и околоаналните жлези.
11. Любомир
Имам ягтерирер от 7 години до сега не си е хапал упашката! Но от месец насам всеки ден си я хапе до кръв и питам какво да направя. Отгоре над нас има кучета на комшията и постоянно се лаят, но не се виждат дали е от това ?
10. д-р БауБау
До 8,9. - не се притеснявайте, понякога се случва това "явление". Не е задължително да се премахва оперативно, тъй като няма да му пречи при ходенето занапред. Единствено би било проблем ако решите да го водите на състезания и конкурси. Премахването му е изцяло с козметична цел, ако решите все пак да го премахвате.
9.
А и за малко да забравя има по пет пръста доколкото знам трябва да са четири
8.
Благодаря ви д-р БауБау! Купих някакви гумени кокали също и топка.Засега се занимава с тях и съм доволна! Вчера докато си играеше забелязах,че на петият пръст на задното краче е израснал някакъв допълнителен нокът.Премахва ли се по някакъв начин?
7. д-р БауБау
До 6. - да нормално е, не се притеснявайте. Опитайте и с гумени играчки. Имайте предвид, че сега след 4-я месец започва и смяната на млечните зъбки и настъпва доста силен сърбеж на венците, поради което се опитват да ядат и гризат всичко, което е пред очите им. Хубавото е, че е само период, който ще отмине.
6.
Здравейте! Имам ягдтериер на 2мес. и много обича да гризе.Въобще всичко което може да докопа е в устата и. Когато се опиташ да я погалиш или докоснеш веднага се опитва да хапе и вече на 2-3 пъти ме ухапа и ми направи рани.Купих и едни кучешки пръчки дентастикс мисля че се казваха с целта да гризе тях но без успех.Та въпросът ми е нормално ли е на тази възраст да има подобно поведение и как мога да го предотвратя? Благодаря предварително!
5.
Благодаря Ви за отговора, д-р БауБау! Вече сме горди собственици на един малък ягдтериер :)
4. д-р БауБау
До 3. - по принцип може да се отглежда в апартамент, да, но са нужни продължителни разходки предвид ловния характер на породата. Имайте предвид! :)
3.
Тази порода става ли за отглеждане в апартамент? Имаме сравнително малък апартамент и искаме някое малко куче. Имаме възможност да го разхождаме сутрин и вечер и дълги разходки през уилендите.
2. д-р БауБау
До 1. - породата е отлична за лов
1.
Ягдтериер става ли За охрана на добитък
Виж още отзиви
Коментирай
loading...