Назад до Кучета

10 богати личности завещали голямо наследство на кучетата си

Бившият президент на Мозамбик, Самора Машел веднъж казал:

"Кучето на богатия получава повече медицински грижи и ваксинации от работниците, които са допринесли за неговото забогатяване."

Това разбира се не важи само за богатите хора. Всеки човек, който обича своето куче, полага големи грижи за неговото здраве и щастие.

В крайна сметка кучето е най - добрия и най - верен приятел на човека. Тяхната безкористна преданост и любов със сигурност заслужават нашите аплодисменти.

Някои хора намират много интересни начини да докажат своята любов към домашните си любимци. Те включват кучетата в своето завещание, пренебрегвайки някой досаден член на семейството.

Представяме ви списък с 10 богати личности, които са включили кучетата си в своите завещания:

1. Гейл Поснър

Гейл Поснър е дъщеря на известния американски бизнесмен и филантроп Виктор Поснър и никога през живота си не й се е налагало да се тревожи за пари. Нейният домашен любимец Кончита (малко сладко чихуахуа) винаги е бил център на внимание.

Кучето има своя собствена спалня и баня. Всяка седмица има спа процедури и редовно придружава своята стопанка на нейните официални обеди. Когато Гейл починала, на 67 години, нейният син с ужас установил, че ексцентричната му майка е предписала имот в Маями на стойност 8.3 милиона долара и доверителен фонд за 3 милиона долара на любимото си куче Кончита.

2. Леона Хелмсли

Леона Хелмсли беше известна с прякора "злата кралица", заради трудния си характер. Тя е била собственичка на хотелска верига Хелмсли и въпреки образа на желязна жена е имала голяма слабост към едно от кучетата си на име Трабъл.

Когато Леона починала на, 87 годишна възраст, тя изключила от завещанието си куп свои роднини, включително двама от внуците си. Тя обаче не забравила своя верен приятел и завещала на любимото си куче 12 милиона долара.

По - късно съда намалил завещанието към кучето от 12 на 2 милиона, но и това било предостатъчно за животното за живее в разкош през следващите 10 години. Личния гледач на животното получавал внушителната заплата от 60 хиляди долара. Трабъл починал през 2010 г на пределната за кучетата възраст от 12 години.

3. Нора Хардуел

Нора Хердуел е била самотна стара мома, която много силно се привързала към кучетата си Тина и Кейт. Затова тя написала завещание, в което оставя 1 милион долара, като внесла уточнение, че тази сума трябва да покрие издръжката на всички кучета, които притежава са срок от 21 години след смъртта й, или до смъртта на последното й куче.

4. Сидни Алтман

Сидни Алтман е направил истинско състояние от продажбата на аксесоари за баня. Когато починал, на 60-годишна възраст, всички очаквали, че дългогодишната му приятелка Мари Дана ще наследи богатствата му.

Изненадате била голяма, когато се оказало, че той завещава имоти за 6 милиона долара и сума в размер на 350 хиляди долара на Саманта. Не става въпрос за някаква млада любовница, а за кучето на Сидни. На Мари бил отреден годишен чек в рамер на 60 хиляди долара, но само при положение, че се грижи за кучето.

5. Лий Александър Макуин

Известният британски моден дизайнер се самоубива, когато е само на 42 години. В предсмъртното си писмо Макуин е написал: „Грижете се за кучетата ми". Той завещал по 82 хиляди долара на всяко от трите си английски бултериетра - Джуси, Минтър и Калъм. Освен това дарил още 165 хиляди долара на местни приюти за животни.

6. Маджел Барет Родънбъри

Съпругата на създателя на "Стар Трек" оставила наследство от 4 милиона долара на любимите си кучета. Освен това животните получили правото да живеят в луксозните имения, докато умрат. Това обаче не било всичко. Маджел завещала и 1 милион долара на някои от прислужниците си, които се съгласили да се грижат за домашните любимци.

7. Елинор Ричи

Елинор е била наследница на "Quaker State Refining Corporation" и била "фрашкана" с пари. Тя обаче имала сериозен проблем със социалните контакти и единствения човек, който допускала близо до себе си била нейната майка. След смъртта на майка си Елинор била много самотна и започнала да отглежда кучета. Тя осиновявала бездомни кучета, но не се задоволила само с 1 - 2 животни, а имала над 150 домашни любимци.

След смъртта си тя завещала 12 милиона долара за издръжката на кучетата. Когато и последното куче починало, остатъка от сумата бил дарен на фонд за изследване на заболяванията по животните.

8. Карлота Либенщайн

Германската графиня Карлота била изключително привързана към своята немска овчарка Гюнтер. Графинята е оставила наследство на кучето в размер на 80 милиона долара, но не включила клаузата, докато кучето умре. Това автоматично превърнало поколението на Гюнтер в наследници на голямото богатство. Днес наследниците на Гюнтер живеят в луксозни имения, имат прислужници, лимозина и плувен басейн и други екстри.

9. Ани Дайър

Ани Дайър обичала своето куче Фани повече от всичко на света. Нейният брак не бил щастлив и през 1909 г. била убита от собствения си съпруг. Ани обаче завещала имоти на стойност от 25 хиляди долара на двойка от Бъфало. Тя им завещала и достатъчна за времето си сума, така че да задоволяват всички нужни на Фани.

10. Даяна Мибург

Пивоварната баронеса Даяна Мибург е била голяма почитателка на кучетата. Тя вече имала един домашен любимец на име Джейсън, когато решила да осинови и бездомно куче на име Джаспър. За съжаление Даяна починала само няколко седмици, след като осиновила Джаспър. Даяна обаче се погрижила за своите любимци и им оставила завещание в размер на 50 хиляди паунда. Освен това, на кучетата било позволено да останат да живеят в именията на баронесата.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...