Назад до Американски кокер шпаньол

Американски кокер шпаньол

  1. Американски кокер шпаньол
  2. Външен вид на Американски кокер шпаньол
  3. Физическа характеристика на Американски кокер шпаньол
  4. Характер и поведение на Американски кокер шпаньол
  5. Отглеждане и дресировка на Американски кокер шпаньол
  6. Здравословен статус и проблеми при Американски кокер шпаньол
  7. Анатомични и физиологични особености на Американски кокер шпаньол
  8. Исторически данни, митове и легенди за Американски кокер шпаньол
  9. Интересни факти за Американски кокер шпаньол

Отглеждане и дресировка на Американски кокер шпаньол

Отглеждане

Отглеждане на Американски кокер шпаньолГрижи за Американски кокер шпаньолОтглеждането на Американски кокер е истинско приключение. Забавни, весели и игриви те бързо стават незаменима част от всяко семейство. Привързват се силно към своите стопани и бързо успяват да се превърнат във верен член на семейството. Лесно се приспособяват към непознатата среда и други домашни любимци. Лесно е да направите един кокер щастлив – просто го обградете с внимание и любов.

Американските кокер шпаньоли се славят с избухливостта си край деца, но въпреки тези твърдения, ако кокерът е добре възпитан се радва без проблем на детското внимание и обич.

Неговата общителност и любопитство успяват да трогнат всеки. Обичат вниманието и грижите към тях.

Не трябва да се забравя останалият ловен инстинкт на това куче, в резултат на което може да има случаи, в които да лае по - често отколкото бихте понесли.

Макар и претърпял селекция, той си остава отличен пазач и ловец, готов във всеки един момент да прояви тези си качества.

Грижи за козината

Дългата им красива и бляскава козина изисква и своите грижи. Редовното й поддържане ще я запазят здрава и красива. Голяма част от стопаните предпочитат дългата козина, придаваща по - красив вид на техния любимец. Но това означава и повече грижи.

Грижи за козината на Американски кокер шпаньолПрепоръчва се разресване няколко пъти в седмицата (ежедневно - ако имате време) и редовно подстригване, когато е необходимо. Важно е да се знае, че подстригването по гърба с електрическа машинка при изложбените кучета - не е желателно.

Напоследък в Америка нашумява т.нар. "селска подстрижка" - състои се в скъсяване космите на корема и крайниците. По този начин се намалява сплъстяването и замърсяването на козината.

Грижи за ушите

Необходима е редовна проверка на ушите на тази порода. Тяхната дължина и разположение понякога могат да доведат до сериозни ушни проблеми.

Дресировка на Американски кокер шпаньолДресировка

Обучението на Американският кокер не е проблем. С лекота и желание се подава на дресировка. Трябва да проявите постоянство и търпение, за да не загубите доверието на своя американски любимец.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Богатата
Ае тва на снимкта котка каспийска ли е че.си търся а тва май тъкова
Обичам ги!♡♡♡
Надя
Но какво да си взема,мъжко или женско.Моля помогнете,че не мога да реша. Приятна вечер на всички!♡♡♡
Надя
Оооо. Колко са сладки. Радвам се ,че ще си взимам.
Никол 17
РОШКОООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...