Назад до Боксер

Боксер

  1. Боксер
  2. Външен вид на Боксер
  3. Физическа характеристика на Боксер
  4. Характер и поведение на Боксер
  5. Отглеждане и дресировка на Боксер
  6. Здравословен статус и проблеми при Боксер
  7. Анатомични и физиологични особености на Боксер
  8. Исторически данни, митове и легенди за Боксер
  9. Интересни факти за Боксер

Отглеждане и дресировка на Боксер

Отглеждане

Отглеждане на БоксерКак се гледа БоксерБоксерите не са от кучетата с най - лесно отглеждане. Подходящи са и за жилище, и за двор. Ако живеят в по - малко жилище дългите разходки са за предпочитане, за да може да изразходват енергията си.

Ако се отглеждат в двор трябва да се знае, че обичат да скачат и трябва  да има подсигурена висока ограда, защото могат да я прескочат за отрицателно време.

Боксерът е с къса козина и се нуждае от защита от студа. Трябва да се пазят и от жегите, тъй като може лесно да прегреят. Чувстват се най - добре в умерен климат - нито много студен, нито горещ.

Те са чудесни семейни кучета, но не е рядкост да събарят малките деца в стремежа си за игра. Най - много трябва да се внимава, когато Боксерът е между 2 - 4 години, защото тогава е най - палав.

Ако си вземете куче от тази порода, бъдете сигурни, че ще се пристрастите към него за цял живот.

С правилен подход, Боксерът е чудесно попълнение на семейството.

Грижи за козината и гънките

Гънките при БоксераХубавото е, че козината им се поддържа много лесно. Минаването с мека четка или влажна кърпа е напълно достатъчно.

Не се препоръчва употребата на твърди гребени, тъй като козината им е с тънък слой и може да се стигне до раздразнение на кожата.

Те са доста чисти кучета и честото им къпане не се препоръчва.

Макар гънките им да не са толкова развити както при някои други породи (например Мопс), те също трябва да се почистват добре, защото лесно може да се инфектират.

Дресировка

Дресировка на БоксерПо степен на трудност, обучението им заема средна позиция, тъй като Боксерите следват миризмите и постоянно се разсейват, което може да затрудни в известна степен дресировката им.

Нужни са повече упражнения и внимание.

Социализацията им от ранна възраст ще доведе до по - лесното им обучение за напред. Хиперактивни са и понякога правят каквото си поискат.

Не са сред най - добрите плувци, но могат да бъдат обучени да се чувстват добре във и около водата. С индивидуално внимание, Боксерът може да се обучи да прави всичко.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Виолета Василева
Мариана,аз имам прекрасна женска боксерка и тьрся момьк!Спешно!0889935071
Имах прекрасно мъжко боксерче почина от бъбречна недостачност какво ри ни направих за него най вярното нещо беше за мен , неможах дя го спася , боли ме много и ще ме боли цял живот обичам го завинаги
Mariana Georgieva
Имам пясъчен боксер казва се Роки.Той е на 5 години,много е добър и любвиобилен,но не можем да му намерим женска боксерки.Някой може ли да ми пише ако има интерес.
д-р БауБау
До 25. - ако повръщането продължава повече от 2-3 дни е нужен преглед от ветеринар. Нядяваме се, че сте вземи мерки!
Здравейте, имам боксер на 2 год. Последно време често повръща.
Коментирай
loading...