Назад до Бял териер (Уести)

Бял териер (Уести)

  1. Бял териер (Уести)
  2. Външен вид на Бял териер
  3. Физическа характеристика на Бял териер
  4. Характер и поведение на Бял териер
  5. Отглеждане и дресировка на Бял териер
  6. Здравословни проблеми при Бял териер
  7. Анатомични особености на Бял териер
  8. Исторически данни за Бял териер
  9. Интересни факти за Бял териер

Физическа характеристика на Бял териер

Размери и тегло

Западнохайландски бял териерТеглото характерно за породата е в границите на 6 - 8 кг (FCI: 6 - 8 кг). Редки са случаите на затлъстяване при тези кучета, като се има предвид енергичността и активността им.

Ръста им е в границите на 25 - 28 см (FCI: около 28 см; АКС: мъжки: идеално 28 см, женски: 25.5 см; КС: около 28 см).

Тяло и глава

Колко тежи бял териерИмат компактно и добре замускулено тяло, с пропорционално поставена глава.  Погледната отгоре, формата и структурата на тялото му наподобява куршум, което от своя страна му позволява да се промушва и в най - тесните дупки.

Очи и Уши

Очите са с бадемовидна форма, средно големи и широко поставени. Имат прави, заострени и малки уши, придаващи на кучето вид, сякаш винаги е нащрек.

Опашка

особености на бял териерОпашката е една от отличителните черти на породата. Тя е сравнително къса и права, стояща високо поставена.

Белият териер е от малкото кучета, чиято опашка е толкова силна, че би издържала издърпването им от много тесни дупки, без дори да се предизвика болка.

Тази здравина на опашката се дължи здравината на опашния прешлен в основата, който е почти еднакъв с останалата част от гръбнака.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Никол 17
СЛАДУРЧЕТА
Уести
Добре, благодарим ви! :)
д-р БауБау
До 2. Уести - Има различни марки обезпаразитяващи на различна цена, разбира се. Най-обикновеният вариант са бихелдон и каниверм. Малко по-висок клас са цестал плюс и празител. И най-високият клас са Дронтал плюс.
Уести
Здравейте! Какво трябва да му давам за обезпаразитяване? Живее на село и не е обезпаразитявано (вътрешно). На 4 год. Каква е най- добрата марка, хапчета ли са,? Благодаря предварително! :)
West white terrier-Cairn terrier
Имам такова куче, но оранжевичко и породата му е керн териер ( cairn terrier ) куче от Шотландия. Когато ме види подскача и се радва като малко детенце!!! :) Искам да науча повече за керн териерите! Очаквам с нетърпение!!! :) :) :)
Виж още отзиви
Коментирай
loading...