Назад до По света

Човек спасява живота на непознато същество

Действието на случката се развива в Австралия. Човек на име Саиду Киму, вървейки по улицата, намира премръзнало бебе на неизвестно за него животно.

Майката на бебето лежала мъртва, а то треперило от студ точно до безжизненото й тяло. Той решава да се доближи и да види по - отблизо какво е това.

Без да се колебае, Саиду взема със себе си бебето, за да се погрижи за него, докато все още има надежда да оцелее.

Той намира необходимата информация и установява, че става дума за торбестия бозайник вомбат.

Тогава започва да го храни с мляко на всеки 4 часа, включително и през нощта, както и да го отоплява постоянно в подходяща за целта торба.

Саиду кръщава бебето Лия. В началото то е било твърде малко и дори е нямало козина, но после пораства, наедрява значително и се оформя като истински вомбат. Сега Лия е готова да бъде върната в дивата природа, въпреки че счита своя спасител за родна майка.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 4 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

5. да обаче
Поглеждали ли сте бебе птиче? Толкова са грознички, че са направо смешно-сладки. Но когато пораснат, стават изключително красиви. Това го знае всяко две-годишно, на което са чели "Грозното патенце". И моята реакция в началото беше "Що за животно е това?!", но всъщност не е толкова зле. А и това, че на нас ни изглежда грозничко, не значи, че всички мислят така. А това всички определено НЕ включва само хората. Аз намирам възрастните вомбати за сладки. Какво значи "топка кожа"? А хората да не би да имат козина? Относно вторият коментар - аз съм прекарала стотици часове пред "Animal planet", буквално, а и съм изчела една-две статии за вомбатите, но в началото бебето не познах, че е вомбат.
4. Анонимен
и сензация да е е супер пример за всички !!!
3. Анонимен
bravo mnogo xybavo
2. Ееее
Правите сензации ли?Всеки ,който е гледал Анимъл планет ще познае какво е, а австралийците си познават вомбатите.
1. Теа
Все едно се усмихва :) А като е с козинка е като плюшена играчка, много е сладко :)
Виж още отзиви
Коментирай
loading...