Назад до По света

Сизър Милан изчисти всички обвинения към себе си в злоупотреба с животни

Той бе обект на разследване, след като прасе пострада по време на тренировката му с агресивно куче.

В края на февруари 2016 около Сизър Милан се разпалва скандал във връзка с жестокост към животните. Но тази седмица разследването приключи и на Говорещия с кучета бяха отменени всички обвинения.

Той бе призован да помогне на кучето Саймън, смеска между френски булдог и териер, който показва признаци на агресия и дори убива две от прасенцата на собствениците си. Затова, за да помогне на кучето да свикне с други животни, Милан организира сесия на обучение, в която участват и прасета.

Проблемът е, че Саймън захапва ухото на едно от прасетата и го разкървява. Записът на този материал предизвиква серия от оплаквания и дори петиция за отмяна на шоуто на Сизър. Тогава започва разследване, но поради липса на други доказателства за жестокост към животните, обвиненията са отхвърлени.

Инцидентът е нещастен случай и според канала National Geographic Wild, който излъчва предаването, прасето веднага е излекувано и оздравяло без никакви признаци на страдание.

Говорещият с кучета има способност да реабилитира и най - крайните случаи на агресия и според Nat Geo той взема необходимите предпазни мерки. И въпреки че прасето е наранено, той не се отказва от случая на Саймън, успява да го излекува и дори вече прави нормални разходки с него.

Той пише в блога си: "Моят екип и аз сме 100% посветени на правилните грижи за всички животни и нашите процедури за обучението им са безопасни и хуманни. Ние ще продължим да спасяваме и реабилитираме дори най - трудните и проблемни кучета. Нашата работа е спасила живота на хиляди животни, които в противен случай биха били евтаназирани, какъвто е случаят на Саймън. Той бе реабилитиран и се връща вкъщи без предишната си агресия, без да е необходимо да се отделя от собствениците си или да се евтаназира."

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...