🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 Български легла за домашни любимци - 100% Ранфорс
Назад до По света

Дилма Русеф наложи частично вето на спорния закон за Амазонската джунгла

Под международния натиск на редица природозащитни организации президента на Бразилия, Дилма Русеф, e решила да наложи частично вето върху спорен закон, който според мнозина е определян, като "смъртна присъда" за Амазония.  Закона е приет от парламента по - рано през месеца и предвижда намаляване на териториите, които имат статут на резерват в Амазония от 80% на 50% и амнистия за построените преди юли 2008 г. незаконни ферми в обезлесените райони.

Закона е бил прокаран в парламента от много силното фермерско лоби, но за щастие среща остра и решителна реакция от всички, които са загрижени за бъдещето на планетата ни.

Еколозите са изчислили, че ако законът бъде приет до 2030 г., половината от джунглата ще бъде изсечена, а количеството на въглеродният диоксид, отделян в атмосферата ще се увеличи с 20 милиарда тона. Много животински видове ще изчезнат, а други ще бъдат поставени на ръба на оцеляването.

Надигналата се вълна на недоволство е дала своя резултат и Дилма Русев е решила да се вслуша в гласа на хората загрижени за Амазония. Тя е наложила вето върху 12 точки от спорният закон, сред които са тези, които според еколозите биха нанесли най - големи поражения на джунглата.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...