Назад до По света

Убити лъвове в зоопарк

Добилият лоша популярност зоопарк в Копенхаген отново възмути целия свят с действията си. Този път там бяха убити четири напълно здрави лъва. Това става само месец и половина след публичната екзекуция на жирафчето Мариус и разчленяването на трупа му за храна на хищниците.

Сега убитите животни са два възрастни лъва, мъжки и женски и техните две малки лъвчета. Причината е, че зоопарка се е сдобил с нов млад мъжки лъв, който да изгради ново потомство.

От управата на зоопарка уточняват, че естествената структура и поведение на лъвовете е довела до решението за евтаназия на двата възрастни лъва, а малките лъвчета все още не са можели да се грижат сами за себе си. Те са били на 10 месеца и новият мъжки би ги убил при първа възможност.

Лъвовете са били от едно семейство и са били умъртвени в понеделник, след като от зоопарка не са успели да им намерят нов дом. В следващите няколко дни новия мъжки лъв ще се запознае с двете останали лъвици, които точно са достигнали възрастта си за разплод.

Очаква се отново да има много силна международна реакция на случващото се в зоопарка. Наскоро част от персонала получи дори смъртни заплахи, заради това което се случи с жирафчето Мариус. От управата на зоопарка се оправдават, че това е съвсем нормална и легална процедура, която цели предотвратяването на кръвосмешението при отглежданите животни.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...