Назад до Джак Ръсел териер

Джак Ръсел териер

  1. Джак Ръсел териер
  2. Външен вид на Джак Ръсел
  3. Физическа характеристика на Джак Ръсел
  4. Характер и поведение на Джак Ръсел
  5. Отглеждане и дресировка на Джак Ръсел
  6. Здравословен статус и проблеми при Джак Ръсел
  7. Анатомични особености на Джак Ръсел
  8. Исторически данни, митове и легенди за Джак Ръсел
  9. Интересни факти за Джак Ръсел

Исторически данни, митове и легенди за Джак Ръсел

лисици по земята и под нея.

Джон РъселПородата е кръстена на запаления ловец и пастор, преподобния Джон Ръсел. Той е бил англичанин ловец на лисици от средата на 19-ти век.

Развъждал териери с цял да създаде куче, което да тича бързо като кон и да е способно да хване и убие лисица.

Той имал голям успех в това свое начинание и неговата порода станала много популярна почти веднага.

Подората станала по - известна като работно куче, отколкото като куче за изложби, тъй като преди всичко се е използвала като ловно куче.

Въпреки това Джак Ръсел териери са били показвани и по изложби и са се справяли доста добре в полеви условия.

Рейтинг:
3.8/5 на базата на 5 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

кристияна.
Харе са ми.
Кари
Към 200. Избива ги на агресия когато не са имали достатъчно упражнения и имат излишна енергия. Играйте си с нея предимно сутрин, за да избягвате слетобед да става агресивна. Като е агресивна заставайте на едно място без да се движите и без да я гледате (игнорирайте я) като и стане скучно ще се майхне сама. Като влизате в стаята при нея също не я гледайте и поздравявайте поне 1 Мин. За да се научи че не е добре да ви навлиза в личното пространство. Трябва вие да отидете при нея. Но тя е още малка, имайте търпение. Ако идва при вас и ви лае и ако опашката и се върти енергично, това значи че иска да си играете с нея, а не агресия. Ако не и обръщате внимание може после да започне да хапе мебели и да прави други бели от скула. Изразходването на енергията на тази порода е много важно, не го подценявайте. Поздрави и успех!
Кари
Към 199. Скоро и ние си взехме и имахме същия проблем. Сложихме и удобно меко легло и я ограждаме вечер да си знае къде се спи (кучетата не ходят то тоалетна където спят) Ако плаче като я сложите давайте и любимите играчки или лакомство. Ако отново не работи през деня когато почива я слагайте там за не повече от 30 Мин. До 1 час. На едно слагане два три пъти дневно, за да свиква постепенно. Но все пак всичко е дисциплина, ако продължава да плаче, не я съжалявайте и не и обръщайте никакво внимание и след известно време спира. Така свикнахме нашето кученце и сега няма проблем. А вечерта като наближи време за лягане спираме да си играем с нея да не се превъзбужда и постепенно тя си ляга сама някъде и след това просто я местим в леглото и ограждението. Успех!
Илияна Цанева
Защо напада по краката ръмжи и лае агресивно 10г. дъщеря
Илияна Цанева
Имам Джак ръсел на 50 дена женско как да спим вечер като не иска да е сама буди се играе, плаче и пикае из цялата къща.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...