🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Морски свинчета

Как да се грижите за болното си морско свинче?

Повечето хора се чувстват безпомощни, когато се разболее морското им свинче, защото не знаят как да му помогнат.

Ако и вие сте един от тях значи тази статия е точно за вас. Тя ще ви даде ценни съвети, за това как да помогнете на малкия си домашен любимец.

Какво трябва да направите стъпка по стъпка?

1 Стъпка

Ако забележите, че морското ви свинче е болно или просто се държи странно, трябва да го заведете на ветеринарен лекар. Там ще разберете какво точно не е наред с него и как може да му помогнете.

2 Стъпка

Ако отглеждате повече морски свинчета трябва да поставите болното животно в отделна клетка, за да не разпространи инфекцията (ако е заразна) сред останалите животни.

3 Стъпка

Направете нещо, което болното морско свинче обича да прави. Например ако обича да бъде изкарвано навън, излезте с него и го оставете на някоя полянка да се пораздвижи и да хапне малко тревичка. Трябва обаче да внимавате и да пускате морското свинче само на необработени с препарати тревни площи.

4 Стъпка

Ако болното морско свинче е влязло в контакт с някакъв предмет, не допускайте останалите морски свинчета, ако имате такива, до този предмет.

5 Стъпка

Трябва да сте сигурни, че морското свинче приема храна и течности. Ако не го прави, това може да се окаже фатално за него.

6 Стъпка

Купете си малка кухненска везна. С нея можете ежедневно да теглите морското свинче и да си записвате показанията. Трябва да знаете какви са средните показания за възрастта и вида на вашето морско свинче, за да можете да сверявате резултатите.

7 Стъпка

Водете си дневник, в който да записвате най - важните неща, свързани с неговото здравословно състояние. Например можете да си записвате кога сте посещавали ветеринаря, какво лечение сте приложили на животното и други важни неща.

8 Стъпка

Проверявайте изпражненията на животното. Те би трябвало да бъдат закръглени, твърди и кафяви на цвят.

9 Стъпка

Трябва да установите възрастта на вашият домашен любимец. Едно морско свинче се смята за възрастно, след като навърши 6 години.

10 Стъпка

Ако животното не може да се храни само трябва да попитате ветеринаря си за хранене с капкомер. Това може да спаси животното и да върне обратно неговите сили.

*Забележка: Не забравяйте да се посъветвате с ветеринар, преди да започнете да изпълнявате някоя от тези стъпки.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...