Назад до Хроничен гастрит при кучето

Хроничен гастрит при кучето

  1. Хроничен гастрит при кучето
  2. Етиология на Хроничен гастрит при кучето
  3. Патогенеза на Хроничен гастрит при кучето
  4. Клинични признаци на Хроничен гастрит при кучето
  5. Развой и прогноза на Хроничен гастрит при кучето
  6. Лечение на Хроничен гастрит при кучето

Клинични признаци на Хроничен гастрит при кучето

Клинични признаци на Хроничен гастрит при кучетоБолестта се проявява с промяна на апетита, който силно намалява или става променлив и извратен. Животните постепенно отслабват и бързо се уморяват.

Конюнктивите стават анемични (избледняват), а космите загубват блясъка си. Кожната еластичност намалява. Устната лигавица е суха, без блясък и е покрита с гъста слиз.

Езикът е обложен и от устата се усеща много неприятна сладникава миризма. От време на време болните кучета повръщат или правят опити за повръщане и повърнатото съдържание представлява гъста стомашна слиз.

Общата киселинност на повърнатото е ниска - липсва свободна солна киселина, а съдържа маслена и млечна киселина и жлъчни пигменти.

Микроскопски в седимента от стомашния сок се откриват епителни клетки от стомашната лигавица и много левкоцити на зрително поле.

По - късно при напредналите случаи на заболяването се появяват нервни признаци: удрямалост, залитане, нестабилна походка. Вътрешната телесна температура, пулсът и дишането са в нормални граници. Изпражненията са спечени, тъмни и често покрити със слиз.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Свързани продукти

Отзиви

Коментирай
loading...