🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Други

Животни албиноси, или когато природата пропусне да добави цвят (втора част)

Някои от животните в тази фото колекция са истински албиноси, а други от тях са много рядко срещани бели представители на дадения животински вид.

Но независимо каква е причината за уникалния им бял цвят, човечеството винаги е било очаровано от тези животни. Някои народи са ги смятали за свещени, а други са откривали в тях нещо демонично и са се страхували от появата им.

Албинизмът при животните е тип вродена генетична малформация. Той се характеризира с частична или пълна липса на пигмента меланин в очите, кожата, космената покривка или по - рядко само в очите. Поради това, животните, които притежават такава малформация, са съвсем бледи на цвят.

Това, че очите на албиносите изглеждат червени се дължи на кръвоносните съдове на ретината. Червеният цвят на кръвта прозира през всички места по кожата, където липсва напълно характерният за нея пигмент.

В животинския свят обаче, албинизмът се смята за огромен недостатък, тъй като цветът е от изключително значение за оцеляване на животните в дивата природа.

Затова е препоръчително тези прекрасни бели същества да бъдат отглеждани в резервати или зоопаркове, където нито укритието, нито способността им да улавят сами плячката си са жизнено необходими.

Разгледайте и вие тази подборка от снимки на животни, които по някаква причина природата е забравила да украси.

<<< Към първа част

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...