🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Как да построим къща с веранда за нашето куче?

Проектът за тази интересна кучешка къщичка, който ще ви покажем, включва удобна веранда, както и издължен покрив над нея, прикрепен към основния дизайн на къщичката.

А базовият модел на постройката е повече от лесен за построяване.

Ако искате да добавите към него някои екстри (както е в случая), сами ще се убедите колко безпроблемно е да приспособите основната структура към допълнителните си изисквания за удобства на кучето.

Вижте най - важните стъпки, които трябва да следвате, когато започнете построяването на кучешката колибка.

Стъпка 1

Начертайте дизайна на основата

Размерът на къщичката трябва да бъде толкова голям, че кучето спокойно да се побира в нея. Колкото и да е изкушаващо да направите една наистина просторна колибка, имайте предвид, че това не е най - доброто решение за кучето ви. През студените месеци единствено температурата на тялото му ще го държи топло. А ако къщата е прекалено голяма, кучето няма да може да генерира достатъчно топлина, за да я затопли.

Колко точно голяма трябва да бъде една кучешка колибка?

Няма точна формула, която дава отговор на този въпрос, но може да използвате едно лесно правило. Направете я толкова голяма, че кучето ви да може да се върти свободно вътре, да стои изправено, както и да се протяга напълно.

Стъпка 2

Осигурете добро проветрение

В горещото време добрият въздушен поток ще пази кучето ви от прегряване. Във влажно или студено време, когато влагата засегне къщата на кучето, подходящата вентилация ще предпазва от образуване на мухъл.

Отворите под покрива ще ви вършат добра работа за целта, особено когато може да оставите вратата отворена или просто свободно да я покриете с капак, така че да става леко въздушно течение.

Стъпка 3

Къде да поставим къщичката за кучета?

Направете такава основа на къщичката, която леко да я повдига от нивото на земята. Тя ще предпази кучето от контакт с влажната почва. Освен това, повдигнатата основа предотвратява гниенето на дървесината и удължава живота на кучешката колибка.

Убедете се, че я поставяте на безопасно разстояние от лесно запалими предмети, вода, силен вятър и опасни препарати.

Стъпка 4

Използвайте безопасни за кучето материали

Всичко, което влиза в контакт с вашия домашен любимец, трябва да бъде безопасно за животни. Това означава, че ще бъде добре да направите пода, покрива и стените с истинска дървесина от иглолистни дървета или шперплат.

Не е препоръчително да използвате дървени плоскости (ПДЧ), тъй като частиците в тях са съединени със специални лепила. Изпаренията от тях биха могли сериозно да навредят на дихателните пътища на вашия домашен любимец.

Стъпка 5

Прибавете някои удобства

След като сте съединили основата, стените и покрива на къщичката, е време да създадете някои допълнителни удобства за вашия четирикрак приятел.

Съвсем спокойно може да добавите защитена с покрив веранда, на която кучето да лежи, без да се притеснява от силното слънце или дъжд.

 

Освен това, е добре да сложите изолация под пода на къщичката, която да предпазва от зимните студове. Изолация може да поставите и под покрива, която пък ще помогне за намаляване на топлината през лятото.

И накрая, но не на последно място, приспособете отвор в една от стените на къщичката или направете цялата стена подвижна, така че спокойно да почиствате вътрешността на кучешкия дом.

Правете го редовно, за да предотвратите появата на паразити и други инфекции, които могат да навредят на здравето на вашето куче.

Рейтинг:
4.1/5 на базата на 7 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

3. Светла
Аз сама няма да мога да я направя. Продават ли се някъде подобни къщички и на каква цена?
2. Рекламна агенция
Уникална къщичка...перфектна е за в двора пред къщата. http:/crops.bg/
1. Dimi
Wow!!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...