🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Лесен начин, по който да направим диван за кучето си

Кучето ни кара ежедневно да се чувстваме обичани и ценени от него. С поведението си то ясно ни показва, че сме негови господари и иска да ни прави винаги щастливи и доволни.

А как можем ние да му отвърнем със същото? Нека не се ограничаваме само с поредната доза храна и вода или с поредната кратка разходка в квартала ...

Нека и ние му покажем колко го обичаме и колко важно е за нас и то да се чувства комфортно в нашия дом.

Предлагаме ви лесен вариант, по който сами да направите удобен и оригинален диван за кучета в няколко стъпки. За целта ще имате нужда само от подходящ дървен материал, винтоверт, боя и възглавница.

1 Стъпка ...

На бял лист разчертайте структурната схема на диванчето за кучета, за да имате предвид колко и какъв по размер дървен материал ще ви трябва.

Основно ще ви бъде необходима една голяма плоскост за дъно на дивана, както и четири дълги и тесни летви за стени. Разделете на три равни части една от четирите летви, която ще ви служи за предна стена на дивана.

2 Стъпка ...

След като сте сглобили по правилен начин всички структурни елементи на ръчно изработения диван, е необходимо да ги закрепите един за друг.

Ако разполагате с пистолет за горещ силикон или специално лепило за дървени мебели, ги използвайте за тази цел. Двете части от разделената на три предна стена залепете така че между тях да се образува нещо като вход.

3 Стъпка ...

Заздравете допълнително цялата конструкция, като на няколко места затегнете сглобката с помощта на винтоверт. Благодарение на него може изцяло да избегнете процеса на залепване на плоскостите.

Уверете се, че разпробивате дървесината с оптимално добри винтове (видии). По - дългите биха се показали от противоположната страна на плоскостта и биха причинили одраскване на кожата или надърпване на плата. От своя страна по - късите видии няма да бъдат достатъчно ефективни, за да поддържат здрава и стабилна конструкцията на дивана.

4 Стъпка ...

Пригответе четири еднакви по големина и височина крачета, които да монтирате на диванчето отново с помощта на винтоверт. Задължително съобразете избора си с височината на вашето куче.

5 Стъпка ...

Основната конструкция на дивана за кучета е готова! Сега е моментът, в който да проверите дали е стабилна като сглобка и дали е добре нивелирана.

Ако се налага, направете необходимите корекции, докато диванът за кучета стане максимално надежден за дълга употреба от вашия домашен любимец.

6 Стъпка ...

Време е за декорация на готовия кучешки диван! По свой вкус изберете цвета на боята, както и шарката, която ще отива най - много на останалата част от интериора ви.

7 Стъпка ...

За по - голяма прецизност при боядисването може да използвате хартиено тиксо или друг вид ограничителна лента, която ще ви помогне да очертаете прави линии, както и други форми по външната страна на диванчето.

8 Стъпка ...

След като боята изсъхне напълно, поставете голяма и мека възглавница във вътрешността на готовия диван.

Изберете такава, която уплътнява изцяло образувалата се кухина. За целта може да използвате две, както и четири плътно побиращи се в дивана възглавници.

Важно е между тях или отстрани да не остават кухини, в които кучето неволно може да пъхне лапичката си и да я нарани.

Вече може да поканите четирикракия си приятел да пробва новата придобивка! С толкова удобен и оригинален диван, направен собственоръчно от вас, всяко животно би се почувствало обичано и специално.

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 4 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2. Юлиана коларова
Получава се добре и със старо мебелно чекмедже/от гардероб или детско легло.
1. Рекламна агенция
Може да се използва евро палета. http://crops.bg/
Виж още отзиви
Коментирай
loading...