Назад до Каракачанка (Българско овчарско куче)

Каракачанка (Българско овчарско куче)

  1. Каракачанка (Българско овчарско куче)
  2. Външен вид на Каракачанка
  3. Физическа характеристика на Каракачанка
  4. Характер и поведение на Каракачанка
  5. Отглеждане и дресировка на Каракачанка
  6. Анатомични и физиологични особености на Каракачанка
  7. Основни изисквания към породата Българско овчарско куче
  8. Исторически данни, митове и легенди за Каракачанка
  9. Интересни факти за Каракачанка

Исторически данни, митове и легенди за Каракачанка

История на КаракачанкатаКаракачанката е порода създадена от българи – любители. Има различни теории за цялостния произход на породата, но според една от най – разпространените, прародител на Каракачанката е Тибетският дог (Индия).

Според друга теория - родоначалници на догообразните са едрите европейски вълци.

Каракачанската овчарка е отглеждана по нашите земи още от времето на древните траки, а след това от каракачаните - скитащите скотовъдци.

Рейтинг:
2.5/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

здравейте , имаме каракачанка от 2 дни , кучето е на 40 дена можели да го оставим да спи на вън , като нощните температури сега спадат до -3-4 градуса ( има си сушинка )
Пени
Имам каракачанка на 2-3 месеца. Постоянно иска да играе - с мен, с котките. В никъкъв случай не се поддава да разбере, че не може да хапе непрекъснато. Глупави ли са, или това е, защото е още малка?
Анонимен
Само искам да допълня че кучето след водата спря да хълца и искам да питам за съвети в отглеждането на кучето
Анонимен
Имам каракачанка на около 25-30 дни. Храня я с хляб, който потапя в мляко, за да се напои хубаво и на кучето да му е по-лесно. Днес пробвах да му дам малки парченца кренвирши. Като казвам малки имам предвид много малки, за да ги изяде,но след като ѝ дадох кренвирши тя започна все едно да хълца. След това реших да и дам вода и малко да си по играя с нея. Искам да знам дали това "хълцане" е нещо упасно или е просто заради кренвирши и защото е още малко. (Само да допълня, че кучето е при мен от 2 дни)
Георги
Георги имам мъжка каракачанка на 2 месеца Интересуваме Може ли да се сроди с шест годишно детенце постоянно скача да се радвам и иска да го хапи?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...