Назад до Котки

Котка оцелява след 5 000 километрово пътешествие, затворена в куфар

Историята на тази котка показва, че тя със сигурност е използвала един от 9-те си живота, след като е оцеляла на самолетно пътуване от Кайро до Лондон, затворена в куфара на своя стопанин.

Седем годишната персийска котка на име Бизу най - вероятно е видяла отворения куфар на своята собственичка Мерват Куити и е решила, че това е много удобно място за дрямка.

В бързината да не изпусне полета г-жа Куити бързо си закопчала чантата и изобщо не забелязала, че Бизу е вътре. Едва когато пристигнала в Лондон и си хванала такси за дома на сестра си, на която отивала на гости, г-жа Куити получила обаждане от роднини в Кайро, които й съобщили, че Бизу я няма.

Тя веднага осъзнала какво може да се е случило и веднага накарала шофьора на таксито да спре, за да провери куфарите си. Мерват Куити била сигурна, че котката й се е задушила и е умряла, но когато отворили чантата си отдъхнала, защото видяла, че Бизу е жива и здрава.

Котка оцелява в куфарСлед като изкарала няколко седмици при сестра си г-жа Куити се завърнала в Египет. Наложило се обаче да остави Бизу в местен приют докато изтече карантинния период, преди да бъде върната на стопанката си. Управителят на приюта Майк Бинкс споделя, че Бизу е щастлива и безгрижна персийска котка, която много обича да стои навън и да се препича на слънце.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2. д-р БауБау
1. Анонимен - тук може да прочетете любипитна информация по въпроса. http://zoovidove.baubau.bg/%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0.html
1. Анонимен
РАЗБРАХ статията но найстина ли котките имат 9 живота или това е само мит
Виж още отзиви
Коментирай
loading...