🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 Български легла за домашни любимци - 100% Ранфорс
Назад до Котки

Съветите на една мъдра котка, или най - важните правила за поведение в къщата

Ако мислите, че при котките има някакъв тенденциозен начин на поведение у дома, тогава никак не грешите.

Да, те често се държат по техен специфичен начин, който е добре познат на стопаните им, както и на хората, които поне веднъж в живота си са се грижили за котка.

Ако и вие сте сред тях, тогава тези съвети няма да ви изненадат. Даже напротив, ще имате усещането, че именно вашата котка ги е писала!

1. Ако се задавите или ви се повръща, бързо се качете на фотьойла или на дивана. В случай, че не разполагате с това време, просто се преместете върху най - скъпия килим в къщата.

2. Когато стопанинът ви е с контрастиращ на вашия цвят панталон, непременно седнете в скута му или се отъркайте в краката му, така че старателно да ги налепите с космите си.

3. Винаги дръжте гостите на разстояние от тоалетната. Не е необходимо да правите кой знае какво, просто седнете на килимчето пред вратата и настойчиво се взирайте в този, който иска да я посети.

4. Не допускайте да има никакви затворени врати в жилището. Ако все пак някой посмее да затвори врата, се изправете на задните си крака и започнете да драскате по нея. А когато ви отворят да влезете, застанете на прага (наполовина вътре, наполовина вън) и започнете да си мислите за различни неща. Особено важно е да правите това в студено време или в сезона на мухите и комарите.

5. Ако единият от стопаните ви е зает, а другият не е, седнете в скута на този, който е зает.

6. Ако някой чете книга, застанете точно под брадичката му, така че да не вижда буквите.

7. Наспивайте се достатъчно добре през целия ден, за да бъдете във форма за среднощните игри между 2:00 и 4:00 часа сутринта.

8. Когато усетите, че стопаните ви бързат за някъде, започнете да ходите в краката им, като правите кръгови движения около всеки един крак.

9. Дори и да не сте толкова гладни, никога не допускайте някой да седне да се храни на масата, преди да е нахранил вас. За целта започнете да мяукате с пълно гърло, така сякаш не сте яли от 3 дни насам.

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 6 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

18.
17.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...