Назад до Котки

Съветите на една мъдра котка, или най - важните правила за поведение в къщата

Ако мислите, че при котките има някакъв тенденциозен начин на поведение у дома, тогава никак не грешите.

Да, те често се държат по техен специфичен начин, който е добре познат на стопаните им, както и на хората, които поне веднъж в живота си са се грижили за котка.

Ако и вие сте сред тях, тогава тези съвети няма да ви изненадат. Даже напротив, ще имате усещането, че именно вашата котка ги е писала!

1. Ако се задавите или ви се повръща, бързо се качете на фотьойла или на дивана. В случай, че не разполагате с това време, просто се преместете върху най - скъпия килим в къщата.

2. Когато стопанинът ви е с контрастиращ на вашия цвят панталон, непременно седнете в скута му или се отъркайте в краката му, така че старателно да ги налепите с космите си.

3. Винаги дръжте гостите на разстояние от тоалетната. Не е необходимо да правите кой знае какво, просто седнете на килимчето пред вратата и настойчиво се взирайте в този, който иска да я посети.

4. Не допускайте да има никакви затворени врати в жилището. Ако все пак някой посмее да затвори врата, се изправете на задните си крака и започнете да драскате по нея. А когато ви отворят да влезете, застанете на прага (наполовина вътре, наполовина вън) и започнете да си мислите за различни неща. Особено важно е да правите това в студено време или в сезона на мухите и комарите.

5. Ако единият от стопаните ви е зает, а другият не е, седнете в скута на този, който е зает.

6. Ако някой чете книга, застанете точно под брадичката му, така че да не вижда буквите.

7. Наспивайте се достатъчно добре през целия ден, за да бъдете във форма за среднощните игри между 2:00 и 4:00 часа сутринта.

8. Когато усетите, че стопаните ви бързат за някъде, започнете да ходите в краката им, като правите кръгови движения около всеки един крак.

9. Дори и да не сте толкова гладни, никога не допускайте някой да седне да се храни на масата, преди да е нахранил вас. За целта започнете да мяукате с пълно гърло, така сякаш не сте яли от 3 дни насам.

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 6 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

18. Нотски
Аз пък директно си отварям вратата ????
17.
Важно е и когато някой остави прани дрехи да си легнеш точно върхутях и по възможност да заспиш дълбоко. Нищо, че в цялата къща са разхвърляни, специално за теб котешки легълца, одеалца и всички подобни екстри.
16. bp
Moite ne pravqt taka. Edinstveno moje bi za hranata.
15. М.Б.
Забравили сте правилото за "Сядане на клавиатурата на лаптопа!"
14. Гри
Когато стопаните ти гледат филм или мач, задължително в най-напрегнатия момент седни пред телевизора.
13. Лилия
Ами, какво да кажа и аз - всичко е така ...ааа, да добавя, че когато мама шие гоблен, не трябва да върши тая работа сама, трябват й помощници - разплитане на конци и др. такива /по точно заплитане на конци /!
12. Пухчо
Още един много важен котешки съвет: В никакъв случай не давайе на човека да говори по телефона. Ако все пак някой нахалник звънне, направете всичко за да стигнете до телефона първи и да седнете на него. Ако пък не успеете, пейте с пълно гърло докато човекът не затвори телефона.
11. Емилия
Всичко това умножено по три плюс старателно привличане на вниманието, особено когато стопанинът ти се опитва да чете - легни върху книгата така че да не види нито един ред. Ах и когато отива в банята ти тичай пред него и се мотай в краката му. После седни в умивалника и не пзволявай да пусне вода. Уххх списъка в безкраен!
10. Анонимен
А ако пишеш нещо, задължително трябва да се легне върху тетрадката...
9. Анонимен
znachi horata imat dosta loshi kotki, sled kato moqt spazva samo edno dve, neshto mai ne e kotka :D gledash go shte ti progovori :D
8. баба Ана
Чудни съвети :) Четворно ми ги затвърждават всеки ден!
7. Анонимен
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ друго си е новата прическа рано сутрин направена с толкова старание, че чак не влиза гребена после в нея :)
6. Анонимен
Всяка уважаваща себе си котка НЯМА нищо против да спите в собственото си легло... В края му. :)
5. лили
освен всичко това обича да сяда пред монитора за да не вися на компютъра и може сам да си отваря вратата на хола
4. Анонимен
Има още едно правило и смятам , че е задължително за всяка уважаваща себе си котка - да се изпъне на спалнята в диагонал, за да няма място за никой друг и да гледа невинно :)
3. Анонимен
хахха, даммм! :)
2. Попова
Вярно все едно е моята котка
1. Анонимен
Хахааа!У нас правилата се спазват стриктно!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...