Назад до Кучета

Кучето Занжир, спасило хиляди човешки животи по време на бомбардировките в Мумбай

Разтърсваща снимка се появи в интернет, която е направена преди повече от 20 години.

Това е кучето Занжир, което спасява живота на хиляди хора по време на серията взривове и бомбардировки в Мумбай през месец март на 1993 година.

Чрез развитото си обоняние за търсене на боеприпаси и обучението, през което е преминало, то открива повече от 3329 килограма експлозив RDX, 600 детонатора, 249 ръчни гранати и 6406 вериги с бойни патрони.

За съжаление Занжир също загива като герой на 16 ноември 2000 година, вследствие на тумор в белите дробове и лапите.

Той е погребан с всички почести и публична церемония, на която присъстват военни и цивилни граждани, дошли да му се поклонят.

Рейтинг:
3.8/5 на базата на 6 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

12. николай цолов
Де да можехме да имаме 50% човещина от тяхната животинщина..!
11.
ТОВА КУЧЕНЦЕ Е НЕВЕРОЯТЕН ГЕРОЙ И ЗАСЛУЖАВА ГОЛЯМА ПОЧИТ
10. д-р БауБау
До 8. mariqn - Здравейте! Благодарим Ви за забележката, статията е коригирана.
9. Цветко
Наистина много грозни думи Краси, тези думи не те правят повече Мъж, напротив ......
8. mariqn
da se popravite umira 2000 godina ot tumur v lapite i beliq drob https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D1%80
7. Диди
До Краси. Много грозни думи, Краси! И незаслужени! Я се върнете да прочетете по-внимателно!
6. Краси
До,тази Емилия!Ало,госпожа!Явно сте,като повечето хора,без сърце и чувства.Мога да ви уверя,че кучетата са по верни от всеки един човек.Вие дори не можете да се докоснете до това чувство,защото сте помия,измет и всичко негативно,което се досетите.Казвам го с ръка на сърцето,без грам съжаление към вас!
5. Мария
Герой! Но чела съм някъде,че кучето е умряло от раковите образувания в крака и бял дроб
4. Кабули
Не са малко случаите в човешкия живот, в които се уверяваме, че любовта на животните към човека е много по-силна от уважението и състраданието на човека към животните. Има паметник на куче, доказало любовта си към стопанина си след неговата смърт, чакайки го на ж п гарата да се завърне, но няма паметник на човек, който да е спасил живота на изпаднали в беда животни. Нима тези хора не заслужават почит?
3.
Едва ли тези, които не им пука за животните ще си направят труда да прочетат тази публикация... Те винаги заслужават да бъдат обичани и не само, когато вече са напуснали този свят по една, или друга причина!!!
2. ЕМИЛИЯ
ТРЯБВА ЛИ ДА ИМ ОТДАВАМЕ ПОЧЕСТИ САМО АКО СА ДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА НАС?ТЕ ВСИЧКИ БИХА ГО НАПРАВИЛИ,АКО НИЕ ГО ЗАСЛУЖАВАМЕ!ЗАЩО ПОСМЪРТНО ИМ КАЗВАМЕ,ЧЕ ГИ ОБИЧАМЕ,НИМА НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ТОВА ДОКАТО СА ЖИВИ И СЕ РАЗДАВАТ ЗА НАС БЕЗУСЛОВНО И БЕЗРЕЗЕРВНО?ХОРАТА СА ГОЛЕМИ ДЛЪЖНИЦИ НА КУЧЕТАТА!
1.
Няма по- умни и оредани същества!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...