🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Други

Мамо, искам удобна количка

Детската количка е нещото, с което бебето се сблъсква още в първите дни след излизането от родилния дом. Родителите безспорно знаят това, но ако малкото човече можеше да говори, то също би ви помолило: „Мамо, искам удобна количка!"

Затова е важно да изберем добра и здрава детска количка, която да отговаря на вашите и неговите нужди. Защото когато детето расте, и нуждите му порастват с него. За това може да ви помогне един от най-добрите сайтове за детски продукти Kidso.bg. Той е най-големият онлайн магазин с изобилие от всичко необходимо за малките на възраст от 0-14 години.

Ето някои неща, които трябва да имаме предвид, когато търсим перфектната количка за разходките ни из града.

Какво трябва да се има предвид при пазаруването

  • Нашият начин на живот е основно нещо, което трябва да имаме предвид, когато търсим количка. Например, ако който разчитате на градския транспорт, ще имате нужда от количка, която да е лека, с малки размери, за да е лесно преносима. Ако често ще разхождате бебето (а трябва!), количката трябва да е здрава, лесна за маневриране и с добри амортисьори. Ако ще се придвижватe с кола, пак трябва да вземете малка количка, която лесно да се побира в багажника.
  • Възрастта на децата е друг важен момент, който трябва родителите да имат предвид, когато избират количка. Някои от тях са предназначени само за определени възрасти: например тези за джогинг се препоръчват за деца от 6 месеца нагоре.
  • Бюджетът ви също е важен, когато търсите количка. Макар че е важно да не пестите излишно точно за този артикул, в същото време не е нужно да банкрутирате заради него. Препоръчително е да търсите количка, която е доказано здрава и качествена.

Сравнение на видовете колички

Стандартните колички са най-често срещаните и популярни днес. Те покриват широк спектър от стилове и нужди и разполагат с разнообразие на възможности за употреба, функции и комфорт.

Стандартните колички често са най-добрият избор за новородени бебета, особено когато седалката им може да се постави в легнало положение, да имат амортисьорно окачване и колела за меко и гладко придвижване.

За и против

• Те не са оптимални за цели, които покриват по-специализирани случаи. Възрастова група: Родителите на новородени деца могат да използват количката, ако се отпуска назад. В противен случай е подходяща за деца от 4 месеца нагоре.

Системи за пътуване (Travel Systems) са удобна иновация, която се комбинира в столче за кола и количка за разходки, като ни дава универсалността да я използваме навсякъде.
Детските колички за пътуване могат да се използват от времето, когато детето е бебе, и докато навърши поне 3 години. Ако се използва като стол за кола, тя трябва да държи бебето в удобно наклонено положение, като същевременно защитава врата, главата и гърба му.

Много родители намират за особено удобно, ако към количката има допълнителна кошница, която може да се използва за столче за кола и за пренасяне на детето от количката до колата, без то да се събуди.

За

  • Тези колички с двойно предназначение ви дават много за парите, които влагате за времето, през което можете да ги използвате.
  • Предлагат известна защита от климатичните стихии, когато сте навън на разходка в лошо време.
  • Позволяват да транспортирате детето от колата до проходилката или обратно, без да се събудя.
  • Подходящи за новородени бебета са моделите, при които седалката им може да поляга назад.
  • Имат широк спектър от функции и опции.

Против

• Като цяло, ако количката е обемиста, това може да е неприятно. Възрастова група: Новородено до 5-годишно.
Детските колички за джогинг са чудесни за активни родители, които искат да изведат бебето си навън, докато тичат или се упражняват. Въпреки че преди те са били доста скъпи, с годините цената им е намаляла и сега са доста по-достъпни – почти за всеки бюджет.

За

• Подходящо за активни родители, които искат да спортуват с детето си.

Против

Повечето джогинг колички са предназначени за деца от 6 месеца нагоре.
Някои доклади казват, че 3-колесната конструкция на джогинг количките е по-малко стабилна от стандартната 4-колесна конструкция, особено за преминаване по бордюри.
Възрастова група: Препоръчва се за малчугани от 6 месеца и нагоре до прохождаща възраст.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...