Назад до Мейн Куун (Мейнска котка)

Мейн Куун (Мейнска котка)

Физическа характеристика на Мейн Куун

Размери и тегло

Колко е голяма Мейн КуунКаква порода е котката от Хари ПотърКолко тежи Мейн КуунОсобености при Мейн КуунТова е голяма котка, във всяко отношение. Имат доста внушителни размери.

На тегло достигат до 11,3 кг (и повече), макар че за възрастните мъжки екземпляри средното тегло е 7,7 кг. На дължина достигат до 100 см, дори и повече.

Тяло и глава

Огромни са, едни от най - едрите котки. Освен всичко друго голямо и дълго, имат и най - дългите мустаци, измервани някога - цели 16,5 см.

Тялото е доста едро и удължено, с отлично развита мускулатура и добре балансирано. Главата е средно голяма и широка.

Ако искате да сте сигурни, че котката Ви е от тази порода - огледайте челото. Много от тях имат буквата "М" - от Мейн Кун, което ни води към друго познато чело. Хари Потър и приятелите му от "Хогуортс" са следени непрекъснато от мисис Норис - Мейн Кун, готова да хване всеки нарушаващ реда ученик.

Имат много големи, пухкави и плоски лапи, за да се движат в сняг. Понякога ги наричат "снегоходки". Често имат допълнителни пръсти.

Очи

Очите са големи, без голям наклон.

Уши

Ушите са големи и обрасли с косъмчета, като краищата им са заострени и образуват т.нар. "четчици" - снопчета стърчащи косми.

Опашка

Опашката е много дълга, гъста и пухкава, която придава равновесие, ловкост и е "топло одеяло" за подремване в студа. Свободно пада надолу.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

16.
Подариха ми! Не зная кой идиот я е изхвърлил, но аз имам щастието да я имам. Ако трябваше да я купя 1000-2000лв.!!!?!Не бих могла! Подариха ми и английска късокосместа-момче. Той е идиот най-препарираната котка на света! Но и двамата си ги обичам???? и се грижа за тях????????
15. Ефросина
Страхотни котки нашата е от Русия животно с характер всеки ден поднася изненади понякога доста неприятни
14.
Няма шанс да,,намерите,,изгубен Мейн Куун:))))))
13.
Четох,четох:)сетих се за един познат който си взел някакво коте за 400 ле и се мъчи да ме убеди,чее Мейн Куун!Най-големите и елитни развъдници са в Русия!Имаме мъжки и женска Мейн Куун,цената е от 1200€ за чистикръвни с родолсовие и транспорт 450€,така че няма как да намерите такова коте някъде!Истинско удоволствие е да имаш такава порода!Изкл.умни,нежни!Като кучета са верни,характера също-нищо общо с обикновена котка!Хранят се гранули Роял Канин предимно или др.висок клас ,сурово месо(предварително замръзено поне два дни),сменя се водата за пуене,в големи купи обичат,защото първо бъркат с лапи във водата исл.това пият!Мога да пиша много за тази порода!Но с една дума Уникални!
12.
Мейн Куун е скъпа котка и ,,изгубени или изоставени,ей така подарени не вярвам
11.
и аз имам такова коте
10.
Мен ме намери едно такова :) Дали е бегълка или изоставена... незнам, но има огромен апетит...
9. аз
До 8. Николай- Съмняваме някой да Ви подари такава котка. Освен яко не ви е много близък. Едно такова котенцве ако не е с родословие струва около 1000 лв :)
8. Николай
подарете ми малко коте от тази порода много искам такова 0889789321
7. Николова
Аз също си намерих коте, което от средата назад е доста пухкава. Дали има породиста история.. Незнам, но е много умна. Вече е на6м.иякастрирах
6. д-р БауБау
До 5. Анонимен - в сайтът на гореописаният развъдник има контакти, чрез които може да се свържете със специалистите и да уточните подробности :). Има и е-майл. E-Mail - info@tolypolycoon.com Phone+359 888 888 960 Phone+359 894 346 006
5. Анонимен
здравейте, аз имам котка на име София, която напълно отговаря на описанията на по-горе, но тъй като я взех от едни хора в съседен град не знам дали е тази порода. има ли как да ви пратя снимка и специалистите да ми кажат. мерси много!
4. Tolypolycoon
Развъдник за котки Мейн Куун - Tolypolycoon продава чудесни котенца. Класически и 1 полидактилно момиче, цвят сребърна чинчила. Социализирани, с хигиенни навици, ваксинирани, с родословие от CFA и TICA. Добри приятели на цялото семейство. Повече снимки на нашия сайт www.tolypolycoon.com
3. Rosi
Искам и аз такава котка :(
2. д-р БауБау
До 1. Вяра - Поздравления, за което :) Ето тук може да споделите радостта си с новият Ви член :) http://www.baubau.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B8%D0%BC%D1%86%D0%B8/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%B8
1. Вяра
Вече и ние можем да се похвалим с новият ни член на семейството - 6 месечната Шарлот, порода Мейн Куун :* Това е една изключителна порода!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...