Назад до Други

Най-малкият аквариум в света

Руски художник е създал най - малкият аквариум в света, който съдържа само 2 чаени лъжици вода. Аквариума съдържа миниатюрни растения, разноцветни камъни и миниатюрна рибка от вида Zebra Danio.

Аквариума е дълъг само 30 милиметра, широк 14 милиметра и висок 24 милиметра. Водата в аквариума трябва да се добавя със спринцовка, а рибката трябва да се добави със специално направена миниатюрна мрежичка.

Този изумителен аквариум е създаден от Анатоли Коненко от Омск, Русия. Той нарича творбата си микро-миниатюрно изкуство. Коненко споделя:

"Направих аквариума от любопитство. Той е най - малкият в света и съдържа само 10 милилитра вода. За справка една чаена лъжица е около 5 милилитра, така че аквариума може да побере само 2 чаени лъжици вода."

Най - малката книга в светаПрез последните десетилетия г-н Коненко е усъвършенствал своите умения, като е писал текстове върху оризови зърна, маково семе и дори човешки косъм.

През 1996г. той е записан в книгата на световните рекорди Гинес, за изработването на най - малката в света книга. Друго негово изумително изобретение е керван от 12 миниатюрни камили, разположени в ухото на игла.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

5. Анонимен
а дали рибката се чувства добре толкова натясно????
4. д-р БауБау
http://konenko.net/
3. Тони
Може ли някой да ми даде адреса на някой сайт, където мога да разгледам и останалите му творби? Благодаря предварително!
2. iveta
ne znam kakvo da kaja chudesno e :)
1. Анонимен
ЕВАЛАТА НА ТОЗИ РУСНАК .
Виж още отзиви
Коментирай
loading...