🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 Български легла за домашни любимци - 100% Ранфорс
Назад до По света

Необичайна обява за работа

Архипелага Свалбард е най - северната точка на Норвегия. Той се намира точно след северния полярен кръг и включва повече от 1000 острова.

Голяма част от островите са покрити с ледници през цялата година. Това географско разположение прави архипелага идеален за белите мечки.

Всъщност това е единственото място на света, където популацията от бели мечки е стабилна и дори се увеличава. Според последните наблюдения на архипелага живеят около 3 000 бели мечки, а човешката популация е само 2 400 души.

На всички острови в Свалбард има табели, които предупреждават хората за опасността от белите мечки. Правителството препоръчва всеки, който предприема разходки на открито, до и на къси разстояния да има огнестрелно оръжие под ръка, което ако се наложи да използва.

Островите не са предпочитана туристическа дестинация, но това е предпочитано място за много изследователи. Отдалеченото и девствено място логично пробужда научния интерес.

В тази връзка от норвежкото правителство са пуснали обява за съгледвач на бели мечки. Той трябва да се грижи за безопасността на изследователите и да следи за наближаването на бели мечки.

Едно от основните изисквания за тази странна обява за работа е кандидата да има силен глас. Обикновено силното викане и вдигането на шум е достатъчно да прогони любопитна бяла мечка, която се приближава прекалено близо до хората.

Съгледвача на бели мечки ще има и служебно оръжие, но се препоръчва то да бъде използвано само в крайни случаи, при прекомерна агресивност от страна на мечката.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...