Назад до Звездни любимци

Невероятната история на бездомни кучета в Сочи, намерили щастие в домовете на спортисти

След Олимпийските игри в Сочи няколко десетки бездомни кучета намират щастие в семействата на спортисти от различни страни.

Те остават безкрайно изненадани от такъв огромен брой бездомни кучета по улиците на олимпийската столица.

Затова започват да ги осиновяват и да им осигуряват пълни ветеринарно медицински прегледи. Само това може да позволи на спортистите да извадят необходимите сертификати на кучетата, за да могат да заминат с тях по родните си места.

Най - известната и трогателна история е тази за четири малки кученца и тяхната майка, осиновени заедно от американския фрийстайл състезател Гъс Кенуърти и неговия приятел, фотографа Робин Макдоналдс.

Американската състезателка по сноуборд, Линдзи Джакобелис, също си осиновява куче от олимпийската столица.

Тя го нарича с името Сочи, за да й напомня още по - силно за хубавите изживявания по време на надпреварата.

Нападателката от националния отбор по хокей на лед на Масачузетс сега споделя дома си с прекрасно куче. Тя го нарича Шайба, като разбира се, е напълно запозната със значението на тази дума.

Кели Стак изтъква като единствен проблем това, че кучетата тепърва се учат на нов език и в началото не са разбирали много добре командите на английски език.

Други състезатели, които се прибират в родния си Ню Йорк с осиновено куче, са Райън Милър, Алекс Петранджело, Джеф Картър и Дейвид Бейкс.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Таня
В САЩ няма кучета по улиците, защото се прибират и след определено време се евтаназират,няма лошо че са осиновили куче от Сочи, но трябва да се борят и срещо евтаназиите в родината си.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...