Отглеждане на вълнисти папагали в домашни условия

Подобно на много други породи декоративни птици, вълнистите папагалчета са много общителни и при правилен подход, те лесно свикват с човешката ръка.

Знайте, че по - бързо се сприятеляват, когато заедно с храната получават и някакви лакомства. Ако вашата птичка не се страхува да каца на ръката ви, спокойно може да се пуска от клетката.

Не прибързвайте да я пускате ако тя не каца спокойно и без страх на ръката ви, защото това ще доведе до допълнителен стрес.

Неизлизането от клетката в началото няма да окаже влияние на здравословното им състояние. Следващата  стъпка от страна на птицата, гарантираща ви, че тя ви има доверие е кацането й на рамото ви.

За разлика от голяма част от птиците, папагалите не хвърчат за удоволствие, а при необходимост. Не бива да се притеснявате, че постоянният им престой в клетката ще доведе до отпускане на тяхната мускулатура поради липсата на движение.

Как се гледа вълнист папагалКак се гледат вълнисти папагалиТе са изключително подвижни и изобретателни в игрите. За да се чувстват максимално комфортно им осигурете добре "обзаведена" и с подходящи размери (средно височина 120 см, дължина 50 см и ширина 110 см) клетка. Колкото по - голяма и просторна е клетката, толкова по - комфортно ще се чувства вашето папагалче.

Препоръчително е в нея да сложите стълбички и люлки, на които папагалчетата ще играят с часове. Подобно на своите родственици вълнистите папагали умеят добре да се катерят, използвайки крайниците и клюна си. За игра може да им се дават и най - различни предмети.

Когато папагалчетата се отглеждат в подходяща клетка, при пускането им извън нея, обикновено не започват да хвърчат хаотично из апартамента, а като че ли се замислят как да прекарат свободното си време. Именно тогава правят и най - много бели, например късат листа от цветята в саксиите или силно удрят с клюн мебелите.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Имам въпрос. На каква височина трябва да е клетката? Защото нямам много възможности за нея. Може ли да е на 33 сантиметра над земята
Татяна
Искам да попитам колко горе долу ще струва клетката за два папагала,но и да попитам от къде ще е най-добре да взема папагалите.
22
Здравейте д-р БауБау. Преди 4 дни си купих вълнисто папагалче исках да де опитам да го с приятеля с ад старото ми папагалче което е корела.Но тъй като вълнистото папагалче е на 6 месеца а колелата на 11 години колелата започна да го кълве.После не колелата не ми даде да взема вълнистото папагалче а понеже то иска да си играе с голямото си отваря и клетката.Незнам какво да правя.Корелата е много стряхлива а вълнистото папагалче не е.Иначе малкото е много миличко и добричко и дори го научих да ми де качва на ръката да се люлее и да си отваря клетката.Чао.Благодаря предварително
Мелиса
Здравейте искам да ви попитам нещо. Преди 4 дни си взех две вълнисти папагалчета,едно от тях нямаше пера на главата и на гърба и на следващата сутрин то дишаше тежко и почина. Кажете ми за ради какво е починало.
Здравйте,от една седмица имах двойка вълнисти папагали но вчера единия почина имаше кръв по клюна си и падна безподвижно незнам защо аязмо но ли е да се задави от ябълка която бях сложила предишния ден
Коментирай
loading...