🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Вълнисти папагали

Отглеждане на вълнисти папагали в домашни условия

Подобно на много други породи декоративни птици, вълнистите папагалчета са много общителни и при правилен подход, те лесно свикват с човешката ръка.

Знайте, че по - бързо се сприятеляват, когато заедно с храната получават и някакви лакомства. Ако вашата птичка не се страхува да каца на ръката ви, спокойно може да се пуска от клетката.

Не прибързвайте да я пускате ако тя не каца спокойно и без страх на ръката ви, защото това ще доведе до допълнителен стрес.

Неизлизането от клетката в началото няма да окаже влияние на здравословното им състояние. Следващата  стъпка от страна на птицата, гарантираща ви, че тя ви има доверие е кацането й на рамото ви.

За разлика от голяма част от птиците, папагалите не хвърчат за удоволствие, а при необходимост. Не бива да се притеснявате, че постоянният им престой в клетката ще доведе до отпускане на тяхната мускулатура поради липсата на движение.

Как се гледа вълнист папагалКак се гледат вълнисти папагалиТе са изключително подвижни и изобретателни в игрите. За да се чувстват максимално комфортно им осигурете добре "обзаведена" и с подходящи размери (средно височина 120 см, дължина 50 см и ширина 110 см) клетка. Колкото по - голяма и просторна е клетката, толкова по - комфортно ще се чувства вашето папагалче.

Препоръчително е в нея да сложите стълбички и люлки, на които папагалчетата ще играят с часове. Подобно на своите родственици вълнистите папагали умеят добре да се катерят, използвайки крайниците и клюна си. За игра може да им се дават и най - различни предмети.

Когато папагалчетата се отглеждат в подходяща клетка, при пускането им извън нея, обикновено не започват да хвърчат хаотично из апартамента, а като че ли се замислят как да прекарат свободното си време. Именно тогава правят и най - много бели, например късат листа от цветята в саксиите или силно удрят с клюн мебелите.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

26. Ели

Здравейте папагалите могат ли да се гледат навън лятото и на какво място? Благодаря предварително.

25. minka stoqnova

za parvi pat imam valnisto papagal4e, no ne razbra* zadalgitelno li trqbva da sa po dvoiki,nadqvam se da poly4a otgovor,blagodarq vi.

24.
Имам въпрос. На каква височина трябва да е клетката? Защото нямам много възможности за нея. Може ли да е на 33 сантиметра над земята
23. Татяна
Искам да попитам колко горе долу ще струва клетката за два папагала,но и да попитам от къде ще е най-добре да взема папагалите.
22. 22
Здравейте д-р БауБау. Преди 4 дни си купих вълнисто папагалче исках да де опитам да го с приятеля с ад старото ми папагалче което е корела.Но тъй като вълнистото папагалче е на 6 месеца а колелата на 11 години колелата започна да го кълве.После не колелата не ми даде да взема вълнистото папагалче а понеже то иска да си играе с голямото си отваря и клетката.Незнам какво да правя.Корелата е много стряхлива а вълнистото папагалче не е.Иначе малкото е много миличко и добричко и дори го научих да ми де качва на ръката да се люлее и да си отваря клетката.Чао.Благодаря предварително
21. Мелиса
Здравейте искам да ви попитам нещо. Преди 4 дни си взех две вълнисти папагалчета,едно от тях нямаше пера на главата и на гърба и на следващата сутрин то дишаше тежко и почина. Кажете ми за ради какво е починало.
20.
Здравйте,от една седмица имах двойка вълнисти папагали но вчера единия почина имаше кръв по клюна си и падна безподвижно незнам защо аязмо но ли е да се задави от ябълка която бях сложила предишния ден
19.
Здравейте, имаме две вълнисти папагалчета от 4 дни. За първи път имаме домашен любимец. Знам, че течението е много опасно за тях. Как да проверявам стаята да изнасям клетката или да я покрия с нещо? Като се има предвид минусовите температури навън.
18.
Здравейте. Моето вълнисто папагалче напоследък повръща храната си и пак я изяжда. Прави го по няколко пъти. Иначе си е енргичен. Защо го прави и има ли сериозна причина за това?
17.
Здр.за паразитите имам въпрос,четох някъде за приличащи на кърлежи,те колко са големи защото клетката на моите папагалчета е в спалнята и там плъзнаха едни едва забележими направо микроскопични,само ги усещаш че те пълзят а почти не ги виждаш но не хапят,и опасни ли са ьа децата .ако е от папагалите как да се утарвем от тези гадинки без да им навредим.благодаря предварително.
16. д-р БауБау
До15. - няма от какво да се притеснявате. Най-важното е да не ги оставяте заедно сами, тъй като детенцето е доста малко и може да стане лек инцидент ;) Измивайте добре ръчичките след всяко пипане!
15. 15.
Здравейте! Аз бих искала да попитам, за съжителството на вълнисти папагалчета и малко дете. Вчера си взехме двечки, малкият много им се радва, но малко се притеснявам. На 1 год. и 10 мес. е.
14. д-р БауБау
До 12. - специализираните храни, които се предлагат на пазара са обогатени с всички витамини и минерали, от които се нуждаят, така, че не се притеснявайте. Витаминните добавки, които са под формата на крекери също са чудесен вариант като заместител.
13. д-р БауБау
До 11. - няма точно определено време, всичко е доста индивидуално. Понякога отнема доста. Не се притеснявайте.
12.
Здр.как да се снабдяваме с тези цветове които трябва да хапват вълнистите?тоест в сухо състояние могат ли да им се дават?зимата май ще е по трудно.
11.
Здравейте,искам да попутам за гнездото,сложих го от седмица но папагалчетата каточели се страхуват от него.колко време е нужно за да свикнат с него.Благодаря.
10. д-р БауБау
До 9. Амадеус - относително е. Голяма част от собствениците на вълнисти папагалчета ги обучават.
9. Амадеус
Вчера, като се прибрах у дома не намерих мъжкото папагалче в клетката. Излязъл е навън ... вълнистите папагали могат ли да се връщат в стаята ако излязат навън?
8. д-р БауБау
6,7. - Здравко - доста странно поведение, наистина. Снабдете клетката им със занимателни неща и лакомства и на този етап ограничете пускането им свободно в къщата.
7. Здравко
Папагалчетата ми ми изядоха тапетите нормално ли е това и защо подяволите с парченцата ми напълниха всички дупки в къщата???
Виж още отзиви
Коментирай
loading...