Назад до У нас

На плажа във Варна бе застреляно домашно куче - търси се Зоополицията!

Събуждали ли сте се сутрин с въпроса:

"Какво точно му има на това общество? Какво се случва с хората? Защо стават изнервени от сън; защо изкарват деня си под напрежение; защо не позволяват на малките радости да завземат вътрешния им мир и идея за щастие ...?"

Въпросите ЗАЩО са толкова много, а времето за отговори не стига ... Не стига, защото постоянно изникват нови гадни човешки постъпки, над които да главоблъскаме обърканите си мисли.

И така, в един обикновен ден, човъркайки Facebook, попадаме на ... писмен плач, силен писмен плач ... И той е от познат човек. Убили са кучето му.

В този момент, нещо в мозъка ти се взривява на парченца. Сещаш се за твоето куче – преди час сте били на поляната - хвърлял си му пръчки; гонили сте се; учили сте се на ред – седни – легни; оглеждали сте се за групата от кучета, с които си играе ... и в следващия момент – снимка на простреляно рошаво приятелче.

Ако това ще ви направи по - чувствителни към проблема, ще споменем (не, че е от значение – породата при тях винаги е Любов!), че въпросното простреляно куче беше с родословие. Беше изключителна, мила, интелигентна, добра и послушна душица. И се казваше Рокси. Едно от усмихнатите кучета на севера – Самоед.

Какво се е случило?

По време на сутрешната разходка, отнякъде долетял изстрел - мишената била Рокси. Инцидентът е станал в местността Кабакум.

"Дойде до мен плачеща, след това тръгна да се качва по стълбите, които водят към плажа и после вече я заварих легнала с трудно дишане на една от площадките. Оловото е минало 40 см през тялото и е разкъсало белия дроб, куршумът е създал мощен кръвоизлив. Кученцето почина във ветеринарния кабинет. Докторът каза, че оръжието е сериозно, за да направи такива поражения."

За Рокси лошият досег с хората приключи. Надяваме се някъде да има нещо, което да компенсира сложния й живот сред "двукраки" на земята – надяваме се кучешкият Рай да не е просто пожелание от хората с широко отворени сърца към всички същества.

Историята с продължение е за хората – за тях е лошият досег с простотията, с негативизма, с жалките изпълнения на застинали в полуембрионална фаза болни мозъци ...

Защо? ЗАЩО застреляхте Рокси?

С какво ви попречи? Вината тук е колективна. Обществото ни е болно. И питаме ЗАЩО отношението към едно такова чисто същество, каквото е кучето (независимо от породата!), трябва да е все негативно; защо трябва да има напрежение; защо трябва да се изкарват ядове и тревоги в омраза към животните; защо трябва да се гонят и убиват кучета ... Защо?

Кой застреля Рокси?

Куршумът е бил повече от достатъчен, за да може сърцето на усмихнатото куче на Севера да спре. Дано това накара по една малка камбанка в главите ви да бие с учестен, тревожен ритъм. Имаме проблем. И проблемът не е частен. Имаме проблем със своеволията, със собственоръчното раздаване на псевдо правосъдие (Рокси вероятно е пречела на някого с присъствието си на плажа и затова са я гръмнали от къщите зад него ...), с усещането за безнаказаност, с неразплитането на гатанките и липсата на адекватни наказания.

Днес е Рокси, утре потърпевшата душица ще е друга. Но това, разбира се, е ежедневие в родината ни. Незнайно защо, омразата към кучета е насадена дълбоко в психиката на хората. За пример: на море с кучета в "италиански слънчак", 9 от 10 души спират с възхищение; в ресторант първо се дава вода на кучето, после питат човека му какво ще поръча.

Кой застреля Рокси?

И донесе ли това мир на душата му? Защото нас ни заболя... Никой няма право да посяга на близките ти същества – независимо от това на колко крака ходят те. Посегателството върху всяка дишаща "твар" трябва да е с еднаква законова обремененост. Докато кучетата се третират като ВЕЩИ, изстрелът срещу някоя друга Рокси, ще отзвучава безнаказано в пространството ... до безкрай. А колективното прехвърляне на отговорност няма да сплоти общество, което и без това се разпада отвътре ...

При спешен случай, търсите ЗООПОЛИЦИЯ на номер 112. Ако от телефон 112 откажат съдействие за пострадало животно, трябва да цитирате нещо ВАЖНО: екипите са длъжни да реагират съгласно чл.13 /Инциденти и събития с животни/ от Националния класификатор на спешните повиквания към МВР! Длъжни са да реагират и да пратят екип! А когато става дума и за заплаха с огнестрелно оръжие, случаят не бива да се пренебрегва. Всеки свидетел на събитията е добре дошъл за показания.

Сбогом, усмихната Рокси ...
В памет на Рокси, в подкрепа на Даниела, споделете. Виновникът трябва да бъде наказан!


Източник: http://www.radioenergy.bg

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 5 оценки

Свързани продукти

"Trixie" - Легло за кола
127.31
лв
+ подарък изненада
"Safe Easy" - Постелка за кола
53.55
лв
изненада при поръчка над 60 лв
Купа Везна - Цветна
75.50
лв
+ подарък изненада

Отзиви

12
Убиецът е изрод! За стопанина на кучето, това не е просто загуба на едно животно, а загуба на кучешкото му дете. Който не е гледал куче, котка или друг домашен любимец, той не не знае какво е чувството от загубата му, особено насилствена. Моите най-искрени съболезнования и пожелания за нищо хубаво на изрода.
блабла
Господ не забравя ! Няма да забрави убиеца ! Бъдете спокойни !
блабла
Господ сам е казал още в началото на Библията,че хората са зли и вършат само злини и е много разочарован от тях и затова е писано,че ще има съд за всички двкукраки и ще бъдат погубени.Много жалко за кученцето.Аз също имам самоедка и е много кофти.А е била красавица ! Моите съболезнования за кученцето.Като чета коментарите Ви,болно ми става как кълнете и се мразите.Най големия грях е да се кълне ! Смъртен грях е.В Библията е казано
плажа е за всички изрод прост кой беше ти да казваш кое за какво и за кого е
Nikolova
Za takiva izrodi solena globa i zatvor .
Виж още отзиви
Коментирай
loading...